La cât timp trebuie să îți schimbi pijamaua. Află când este corect să faci această schimbare

1

În încercarea de a menține o igienă corespunzătoare, se pune mereu problema când ar trebui să schimbăm pijamaua. Dacă unii articole vestimentare pot fi purtate de mai multe ori fără să fie spălate, pijamaua este deseori purtată prea mult înainte de a fi pusă la spălat.

Igiena Pijamalei: cât de des ar trebui schimbată și la ce temperatură

Pijamaua, acest articol omniprezent în garderoba noastră, este adesea purtată nu doar în timpul somnului, ci și în orele petrecute acasă. În ceea ce privește igiena și întreținerea, există anumite reguli pe care ar trebui să le respectăm.

Descoperă și: La cât timp și cât de des trebuie spălată pilota de pat

Fiind în contact direct cu corpul, pijamaua ar trebui să fie spălată la temperaturi ridicate, similar cu lenjeria intimă sau prosoapele. Optând pentru spălarea la peste 60 de grade Celsius, aceasta elimină complet microbii acumulați în țesătură.

Dacă materialul nu permite spălarea la temperaturi ridicate, o soluție poate fi călcatul pijamalei, pe dos, pentru a curăța și dezinfecta materialul înainte de purtare. Înainte de spălare sau călcare, este întotdeauna recomandat să consultăm eticheta pentru a evita deteriorarea materialului.

Cât de des ar trebui schimbată pijamaua

În ceea ce privește frecvența schimbării pijamalei, opiniile sunt împărțite. Unii aleg să îmbrace o pijama curată în fiecare seară, în timp ce alții optează pentru aceeași ținută pe tot parcursul săptămânii.

Experții în îngrijirea pielii susțin că nu ar trebui să purtăm aceeași pijama mai mult de 2-3 seri consecutive. Chiar și după o igienă zilnică, materialul acumulează transpirație, urme de piele moartă, sebum și particule de praf sau acarieni, motiv pentru care se recomandă schimbarea pijamalei de două ori pe săptămână.

un comentariu

  1. […] În încercarea de a menține o igienă corespunzătoare, se pune mereu problema când ar trebui să schimbăm pijamaua. Dacă unii articole vestimentare pot fi purtate de mai multe ori fără să fie spălate, pijamaua este deseori purtată prea mult înainte de a fi pusă la… Cititi mai multe aici: La cât timp trebuie să îți schimbi pijamaua. Află când este corect să faci această schimbare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here