LG va lansa electrocasnicele care ascultă de comenzi vocale

0
Foto: digitallanding.com

Compania LG va lansa o gamă de aparate electrocasnice care pot fi comandate prin comenzi vocale, un pas înainte față de tehnologia existentă care permite deja comunicarea cu aparatele electrocasnice prin aplicația Home Chat de pe smartphone.

Electrocasnicele – cuptorul, aerul condiționat, frigiderul, mașina de spălat, aspiratorul – pot fi acum activate și controlate prin comenzi vocale date prin intermediul unui “ceas inteligent” de la LG sau prin smartphone. De asemenea, centrala termică poate fi activată după același principiu.

Aparatele electrocasnice sunt construite nu doar pentru a asculta de comenzi vocale, dar și pentru a comunica inteligent cu proprietarul. Acestea dau detalii specifice despre funcțiile lor sau îl avertizează pe proprietar dacă au suferit o defecțiune.

Frigiderul care ascultă de comezi vocale

Frigiderul devine deja un sistem de “management al alimentelor”. Un ecran LCD permite proprietarului să vadă ce e în frigider, fără să mai trebuiască să deschidă ușa. Aceleași imagini pot fi transmise pe telefon când proprietarul este plecat, astfel încât să știe ce mai are de cumpărat fără să trebuiască să treacă pe acasă.

Frigiderul are și un program care monitorizează nivelul de prospețime al alimentelor. În cazul în care un aliment a depășit termenul de expirare, frigiderul te va anunța.

Mai mult decât atât, frigiderul îți poate comunica pe ecranul LCD sau pe telefon ce rețete poți pregăi în funcție de ce alimente sunt depozitate în el. În funcție de programare, frigiderul va ține cont de vârsta, greutatea, indicele de masă corporală și sexul proprietarului atunci când face recomandări. Recomandările pot fi transmise apoi cuptorului inteliget.

Cuptorul inteligent care ascultă de comenzi vocale

Cuptorul inteligent poate asculta comenzi vocale (când să pornească, când să facă pauză, când să se oprească etc) însă face și recomandări.

Dacă este întrebat poate spune în ce stadiu se află mâncarea gătită și cât mai ai de așteptat. De asemenea, în funcție de rețeta gătită, acesta va ști la ce temperatură să se încălzească și cât timp să funcționeze.

Mașina de spălat care ascultă de comenzi vocale

Mașina de spălat este făcută să asculte de comenzi vocale sau de cele transmise prin smartphone. Aceasta este programată să își descarce noi programe de spălare (de exemplu atunci când în famile apare un bebeluș, iar hainele acestuia trebuie spălate cu un program mai delicat) și să comunice în ce stadiu se află rufele. Programul de spălare poate fi oprit, amânat sau controlat prin comenzi vocale transmise prin smartphone sau smartwatch.

Aspiratorul care ascultă de comenzi vocale

Partea cea mai bună a aspiratorului care ascultă de comenzi vocale este că poate fi activat atunci când proprietarul nu este acasă. Pur și simplu suni aspiratorul și îi zici să pornească. Aspiratorul are senzori, astfel că poate aspira fără să fie necesar control manual și este dotat și cu o cameră video, care permite proprietarului să vadă ce se mai întâmplă acasă cu ajutorul aspiratorului.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here