Termocentrala care va scoate rotocoale de fum pe coș. Ce mesaj vrea să transmită

0

Termocentrala daneză Amagerforbraending, aflată în plin proces de reconstrucție, va beneficia de un coș care va scoate rotocoale de fum cu un diamentru de 25 de metri.

Centrala, situată în apropiere de Copenhaga, lângă orășelul Amger, va emite astfel de rotocoale de fum de fiecare dată când 250 de kilograme de dioxid de carbon au fost emise în atmosferă.

Proiectată să ardă deșeuri și să fie cât mai puțin poluantă, termocentrala va comunica în felul acesta cu cetățenii, pentru ca aceștia să poată țină socoteala cantității de poluare de care centrala este responsabilă.

Aceste rotocoale de fum vor fi scoase printr-un coș de 124 de metri înălțime. Rotocoalele vor consta, de fapt, în vapori de apă.

Metoda are și scopul de a face cetățenii să conștientizeze că deșeurile poluează și să îi îndemne să evite consumul în exces care duce la acumularea de deșeuri.

Aceste rotocoale de fum vor fi vizibile aproximativ 45 de secunde, depinzând și de vreme. Pe timp de noapte, acestea vor fi luminate cu lasere dotate cu senzori de căldură.

Programată pentru a fi finalizată în 2016, centrala Amagerforbraending este proiectată pentru a fi cât mai prietenoasă cu cetățenii din jur. Pe lângă promisiunea de a distruge deșeuri menținând nivelul de poluare la minim, proiectanții centralei vor mai construi și o pistă de schi pe acoperișul clădirii, ideea fiind de a transforma clădirea într-un obiectiv turistic.

BIG-smoke-rings_dezeen_468_0

BIG-smoke-rings_dezeen_sq

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here