Macrameurile sunt din nou la modă

0

O tendință a anilor ’70 a revenit puternic în ultima perioadă în tendințele de amenajări interioare. Este vorba de obiectele de decor țesute, precum macrameurile, care pot fi folosite pe pereți, în locul perdelelor sau pot fi folosite în alte moduri pentru a aduce un aer chic locuinței. De ceva timp, macrameurile sunt din nou la modă.

Trebuie să știi că macrameurile nu sunt mileuri, ci împletituri din fire groase, dar și că se folosesc mai multe tipuri de noduri la realizarea produselor din șnur, precum cele celtice sau chinezești. Macrameurile sunt din nou la modă, iar partea bună este că îți poți folosi imaginația si să combini diverse culori. Dacă nu ești familiară cu acest meșteșug, îți recomandăm să citești acest manual pentru a putea realiza diverse macrameuri și noduri.

Pentru a nu încărca decorul unei locuințe cu prea multe macrameuri, limitează-te la a folosi doar câteva produse.

Frigul s-a instalat deja, iar florile nu mai pot fi ținute pe balcon. Dacă ai plante ce au nevoie de căldură, atunci poți folosi macrameurile într-un mod inedit, în locul unor suporturi pentru ghivece. Iată mai jos ce suporturi chic poți realiza din macrameuri pentru ghivecele cu flori. Sau poți realiza un suport mai mare, cu ajutorul unor blaturi de lemn.

macrame15
Macrameurile sunt din nou la modă

Processed with VSCOcam with f2 preset

macrame10

macrame9

În plus, mai poți folosi aceeași tehnică și pentru a realiza un suport suspendat pentru a păstra diversele lucruri din baie, precum săpunul sau buretele. Tot din macrameuri poți realiza și suporturi pentru fructe și legume.

macrame3

macrame11
Macrameurile sunt din nou la modă

Tot cu ajutorul acestei tehnici poți realiza perdele din macrameu, inedite pentru bucătărie sau dacă îți dorește un decor cu accente boho-chic. Poți folosi doar ață albă sau poți combina culori pentru un plus de farmec. Mai poți folosi macrameurile și în dormitor, în locul unui baldachin.

macrame8

macrame5
Macrameurile sunt din nou la modă

macrame4

macrame7

Dacă pentru produsele despre care ți-am povestit mai sus tehnica nu este așa de dificilă, odată ce te-ai obișnuit cu acest meșteșug poți trece la realizarea unor produse puțin mai dificile. Este vorba de lămpile din macrameu. Poți realiza modele diferițe pe un abajur pentru a aduce un accent vintage decorului din apartament sau te poți folosi de doar un bec și poți face chiar tu un abajur simplu, colorat.

macrame12

macrame13

macrame14

macrame16

Tot din macrameuri se pot face și obiecte de decor pentru perete, pe care le poți amplasa în camera de zi sau în dormitor. Pentru a putea scoate în evidență un macrameu alb spre exemplu, trebuie ca pereții din dormitor să fie vopsiți într-o culoare tare, precum albastru. De mare efect sunt  și macrameurile folosite atunci când decorezi masa pentru invitați.

macrame17

macrame18

macrame19

 Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here