Barometru Farma revista Casoteca și Banii.net: Farmacia Tei, Dr. Max și Catena, cele mai apreciate farmacii din România

2

Piața farmaceutică din România este dinamică și competitivă. A înregistrat an de an creșteri importante, indiferent de situația de ansamblu a economiei, iar numărul de farmacii la mia de locuitori este printre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Toate acestea demonstrează că apetitul românilor pentru medicamete și suplimente alimentare este unul foarte mare.

Totuși, deși vorbim despre o piață complexă, care oferă consumatorilor numeroase opțiuni, preferințele românilor în acest domeniu sunt destul de clare.

Conform Barometrului Farma, realizat în perioada 1 mai -15 mai de revista Casoteca și portalul Banii.net, Farmacia Tei este farmacia apreciată de majoritatea românilor.

Astfel, 52,2% dintre respondenți au declarat că o preferă, lucru ce a poziționat-o confortabil pe prima poziție a clasamentului.

Pe locul al doilea în topul farmaciilor apreciate de români găsim Dr. Max, rețea de farmacii aleasă de 34,3% dintre respondenți, iar pe cea de-a treia poziție, la mică distanță de locul al doilea, se situează Catena, care a fost aleasă de 31,3% dintre respondenți.

Un număr mare de voturi au mai primit Help Net (16,4%) și Sensiblu (13,3%).

În topul medicamentelor pe care le-au luat românii în ultimele trei luni, lider incontestabil este paracetamolul. Astfel, ori la recomandarea medicului, ori fără recomandare, peste 55% dintre respondenți au luat acest medicament.

Pe locul al doilea în top, cu un procentaj de 47,8%, s-a situat Nurofen, iar pe cel de-al treilea loc găsim vitamina C, luată de circa 36% dintre români.

Alte medicamente sau suplimente populare printre români sunt:

  • vitamina D (33%)
  • Strepsils (19,4%)
  • Algocalmin (16,7%)
  • Antinevralgic (16,7%)
  • Aspirina (15%)
  • No-Spa (14,8%)
  • Coldrex (12%)
  • Dicarbocalm (11,8%).

Lista este completată de Fervex, Teraflu, Triferment, Colebil, Diclofenac și Vitamia D, toate alese de aproape 10% dintre respondenți.

Barometrul Farma a avut la bază un chestionar online publicat pe site-urile casoteca.ro, banii.net, informateca.ro, agroteca.ro și pedagoteca.ro. De asemenea, chestionarul a fost disponibil și pe Facebook, unde a fost văzut de peste 8.000 de români.

Vezi și: Barometru Casoteca – banii.net: Ce mănâncă și ce beau românii la masa de Paște

2 comentarii

  1. […] Piața farmaceutică din România este dinamică și competitivă. A înregistrat an de an creșteri importante, indiferent de situația de ansamblu a economiei, iar numărul de farmacii la mia de locuitori este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Toate acestea demonstrează că apetitul românilor pentru… Cititi mai multe aici: Barometru Farma revista Casoteca și Banii.net: Farmacia Tei, Dr. Max și Catena, cele mai apreciate… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here