Masa, un obiect de mobilier important. De ce trebuie să ținem cont când o cumpărăm

0

Masa este, fără îndoială unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier din casă, dacă ținem cont de funcționalitățile sale. Alegerea unei mese potrivite este un aspect indispensabil atât în ceea ce privește aspectul estetic al unei locuințe, cât și în ceea ce privește utilitatea sa din fiecare zi, spun specialiștii.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, cumpărătorul se lasă ghidat strict de partea estetică a acesteia, trebuie, totuși, să avem în vedere faptul că o masă reprezintă o investiție destul de importantă, iar calitatea nu este un aspect care trebuie neglijat.

Dimensiunile mesei reprezintă, fără îndoială, un aspect demn de urmărit, având în vedere că amplasarea unei mese mult prea mari într-un spațiu ceva mai restrâns nu este, cu siguranță, o alegere tocmai înțeleaptă.

Masa, mai bine sub formă de set cu tot cu scaune

În general, este recomandat ca între masă și pereții încăperii să fie o distanță de cel puțin 60 de centimetri. Tot la acest capitol, însă, va trebui luat în calcul și înălțimea mesei, astfel încât să se potrivească cu scaunele deja achiziționate (sau care urmează a fi), precum cu „utilizatorii”.

De cele mai multe ori, se recomandă ca acestea să fie achiziționate sub forma de set, cu tot cu scaune. Dacă nu se poate, ar fi bine ca scaunele să se potrivească, chit că e vorba despre ”sinonimie” estetică, fie că le alegem în contrast.

16 rețete delicioase și rapide de smoothie, care să te mențină în formă, pe timp de carantină

În materie de nuanțe și culori, sunt posibilități multiple însă, recomandarea specialiștilor este aceea de a încerca adaptarea culorii mesei la alte obiecte prezente în respectiva încăpere. În acest fel, se va crea un acord cromatic plăcut care cu siguranță nu va rămâne neobservat.

Calitatea este aspectul indispensabil al unei mese alese. Cumpărătorul trebuie să se asigure că aceasta este construită din materiale de calitate, care să ofere o rezistență sporită în timp. Masa trebuie să fie stabilă, deoarece una care se mișcă la cea mai mică atingere, cu greu se poate numi o masă de calitate, construită în mod corespunzător.

SURSA – Treefantasy

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here