Mobila din lemn de arbore de cauciuc rezistă 25 de ani

0

Cedru, cireș, brad, nuc, stejar și mulți alți arbori se folosesc la fabricarea mobilierului. Dar mobila realizată din lemn de arbore de cauciuc începe să-și facă apariția și pe piața românească. CasoTeca a identificat la Târgul internațional de mobilă ce are loc la București până pe 23 septembrie, o firmă care aduce de anul acesta și la noi piese de mobilier din lemn de arbore de cauciuc. Mobila din lemn de arbore de cauciuc rezistă 25 de ani.

Firma Vinotti România, prezentă pe piață de 20 de ani, se prezintă zilele acestea la târgul internațional de mobilă de la București cu piese de mobilier în premieră pentru piața românească, realizate din lemn de arbore de cauciuc. Forma mobilierului ne-a atras atenția prin designul simplu, modern și original. Mobila este adusă din Polonia, iar pe perioada târgului nebeficiați de reduceri de 15%.

Pentru că lemnul din arborele de cauciuc este unul dintre cele mai rezistente din lume, prețurile din colecția Tivano, prezentată la târg, sunt destul de ridicate. Spre exemplu, cu reducerea de 15%, o comodă TV costă 3.200 de lei, o măsuță 2.100 de lei, o masă din lemn de arbore de cauciuc costă 3.400 de lei, iar un scaun 1.100 de lei. Iată mai jos câteva dintre piesele de mobilier din arbore de cauciuc prezentate la târgul de mobilă. Citește în continuare despre lemnul de arbore de cauciuc.

mobila din lemn de arbore de cauciuc (6)
Lemnul din arborele de cauciuc este foarte rezistent
mobila din lemn de arbore de cauciuc (5)
Etajera în formă de copac este un elemen inedit pentru decorul unui apartament

Rezistent, versatil și ecologic

Lemnul tratat din arborele de cauciuc este extrem de stabil și perfect pentru mobilă. Este prietenos cu mediu, nu se crapă și nu se zgârie la fel de ușor ca celelate tipuri de lemn. Asta pe lângă faptul că lemnul de arbore de cauciuc este unul dintre cele mai rezistente din lume.

După ce arborele de cauciuc nu mai produce latex, acesta se taie și se folosește pentru mobilier. De regulă, arborele de cauciuc nu mai produce latex după circa 25-30 de ani. Calitățile comerciale ale lemnului din arborele de cauciuc, după ce acesta nu mai produce latex, a intrat în atenția producătorilor de mobilă undeva pe la începutul anilor 1900, și asta pentru că nu era cunoscut și țărilor în care nu cresc arborii de cauciuc, deși locuitorii care beneficiau de latex foloseau lemnul pentru fabricarea obiectelor de mobilier la scară mai mică. Dacă înainte proprietarii de plantații de arbori de cauciuc ardeau arborii după ce nu mai produceau latex, acum aceștia sunt tăiați și folosiți în industria mobilei. Malaezia și țările din Asia de Sud-Est exportă multă mobilă fabricată din lemn de arbore de cauciuc.

Dar lemnul din arborele de cauciuc are și alte proprietăți. Este ușor de manevrat, asta pentru că nu se micșorează în timpul procesului de uscare, la fel ca alte tipuri de lemn. În plus, lemnul procesat o sa vă facă sa uitați că ar putea mucegăi sau că ar putea fi atacat de carii.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here