Solutia GertechTeile DPF: Eficienta si Economie pentru Curatarea Filtrelor de Particule

2

In zilele noastre, automobilul joaca un rol esential in viata de zi cu zi, facilitand transportul rapid si comod. Pentru a ne asigura ca masina functioneaza la capacitate maxima, este important sa avem grija de ea si sa ii oferim intretinerea corespunzatoare. Unul dintre elementele cheie ale unui automobil este filtrul de particule (DPF), care are rolul de a reduce emisiile nocive. Cu toate acestea, filtrul de particule poate necesita curatare periodica pentru a-si mentine eficienta, iar aici intervine solutia GertechTeile DPF.

Rolul Filtrului de Particule

 

Filtrul de particule (DPF) este o componenta cruciala a unui automobil, avand rolul de a filtra si retine particulele nocive care ar putea fi emise in atmosfera. Durata de viata a unui filtru DPF variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi starea motorului, stilul de condus si calitatea combustibilului, situandu-se de obicei intre 150.000 si 300.000 de kilometri. Inlocuirea unui filtru DPF original poate fi costisitoare, ajungand pana la 3000 de euro, in timp ce unul aftermarket poate fi achizitionat cu aproximativ 1500 de euro.

Formula chimica a solutiei GertechTeile DPF

 

Solutia GertechTeile DPF are o formula chimica unica, care nu afecteaza metalele pretioase din filtrul DPF, cum ar fi aurul, platinul, paladiul si rodiumul. Aceasta solutie de curatare a filtrelor de particule isi mentine capacitatea de filtrare dupa curatare, spre deosebire de alte solutii disponibile pe piata, care pot fi bazate pe acizi, solvanti sau detergenti.

Avantajele utilizarii solutiei GertechTeile DPF

 

Economie de carburant

 

Unul dintre avantajele majore ale utilizarii solutiei GertechTeile DPF este economia de carburant pe care o poate aduce. Daca masina dumneavoastra consuma in mod normal 10 litri la 100 de kilometri si parcurgeti 50.000 de kilometri pe an, curatarea cu GertechTeile DPF poate reduce consumul cu pana la 10%. Acest lucru se traduce intr-o economie de aproximativ 2500 de lei pe an.

Protectie impotriva problemelor mecanice

 

Un filtru DPF curat protejeaza motorul si componentele sale impotriva posibilelor probleme. Un filtru infundat poate cauza daune la senzorul de presiune diferentiala, poate afecta turbina, supapele de evacuare, sondele Lambda si alte componente. Toate aceste piese sunt costisitoare si repararea lor poate presupune cheltuieli suplimentare considerabile.

Putere de curatare eficienta

 

Solutia GertechTeile DPF are o putere de curatare extrem de eficienta si a fost special dezvoltata pentru a reactiona doar cu depunerile de hidrocarburi si cenusa. Acest lucru permite o aplicare rapida si eficienta. Procedura de curatare dureaza aproximativ 30 de minute, incluzand masuratori, demontare, montare si masuratori ulterioare.

Cum se utilizeaza solutia GertechTeile DPF

 

Utilizarea solutiei GertechTeile DPF este un proces relativ simplu. In primul rand, trebuie sa porniti motorul si sa il lasati sa mearga la relanti pana cand temperatura apei din motor ajunge la 90 de grade Celsius. Apoi, identificati furtunul celui mai accesibil senzor de presiune inainte de filtrul DPF, sonda Lambda sau senzorul de temperatura la care aveti acces.

Urmeaza injectarea solutiei de curatare in galeria de evacuare si observarea fumului alb care iese pe evacuare, semn ca solutia a inceput sa actioneze asupra depunerilor din interiorul filtrului DPF. Lasati motorul la relanti aproximativ 3-5 minute. Apoi, apasati pedala de acceleratie pana la 1500-2000 de turatii pe minut pentru aproximativ 15-20 de minute si observati cum pe evacuare incepe sa iasa un fum dens, alb, cenusiu sau negru.

Rezultatele utilizarii solutiei GertechTeile DPF

 

In urma utilizarii solutiei GertechTeile DPF, puteti astepta ca masina dumneavoastra sa functioneze ca si cum ar avea un filtru nou, fara a fi nevoie sa platiti sume mari pentru inlocuirea acestuia. In cazul filtrelor „topite”, chiar daca nu se poate elimina partea topita a filtrului, prin curatarea celorlalte parti (laterale) se poate obtine o valoare acceptabila, sub pragul de avarie care declanseaza aprinderea martorului „Check Engine”. Aceasta poate permite trecerea legala a oricarui test de noxe.

Inlocuirea filtrului DPF cu unul nou

 

Daca decideti sa inlocuiti filtrul DPF, este recomandat sa utilizati unul nou si original. In cazul in care decideti sa achizitionati un filtru DPF original, dar second-hand, este recomandat sa treceti prin procesul de curatare cu solutia GertechTeile DPF inainte de instalare.

Dezactivarea filtrului DPF

 

Dezactivarea filtrului DPF este o optiune nerecomandata, deoarece poate avea consecinte legale si poate afecta functionarea corecta a motorului. In plus, RAR (Registrul Auto Roman) a devenit mai vigilent in ceea ce priveste inspectiile tehnice periodice (ITP). Este important sa respectam legislatia in vigoare si sa avem grija de mediu prin utilizarea solutiilor adecvate pentru curatarea filtrului de particule.

Cu solutia GertechTeile DPF, puteti curata filtrul de particule al masinii dumneavoastra in mod eficient si economic, asigurand o functionare optima si reducand emisiile nocive. Investitia in aceasta solutie poate aduce beneficii semnificative pentru masina dumneavoastra si poate contribui la protejarea mediului inconjurator.

Pentru mai multe informatii si pentru achizitionarea solutiei GertechTeile DPF, va recomandam sa accesati link-ul catre site-ul oficial al producatorului.

2 comentarii

  1. […] In zilele noastre, automobilul joaca un rol esential in viata de zi cu zi, facilitand transportul rapid si comod. Pentru a ne asigura ca masina functioneaza la capacitate maxima, este important sa avem grija de ea si sa ii oferim intretinerea corespunzatoare. Unul dintre elementele… Cititi mai multe aici: Solutia GertechTeile DPF: Eficienta si Economie pentru Curatarea Filtrelor de Particule […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here