Noul utilaj STIHL: ”Grădinarul cu 13 brațe”

0

Denumirea tehnică a noului utilaj STIHL este KM 56 lansat pe piața din România, denumit și sistem combinat.

KM 56 STIHL motocoasa

 

Inginerii germani au conceput un motor pe care se pot monta nu mai puțin de 13 unelte destinate amenajărilor de spații verzi, de aici și denumirea populară ”Grădinarul cu 13 brațe”.

Motorul combinat KM 56 este de generație nouă și consumă cu până la 20% mai puțin decât unul convențional. De asemenea, emisiile de noxe se reduc cu până la 70%, grație tehnologiei 2-MIX. Utilizatorii casnici au primit cu mult entuziasm noua unealtă de la STIHL tocmai pentru modularitatea sa. Astfel, un KM 56 poate fi motocoasă, foarfece pentru gard viu, emonodor de înălțime, motocultivator, tăietor pentru margini de gazon, măturător sau chiar suflantă de aer. Din acest motiv a fost denumit popular și “Grădinarul cu 13 brațe”.

Funcționalitatea sa constă în faptul că utilizatorul poate achiziționa motorul, împreună cu o unealtă de bază, după care, în funcție de nevoi, își poate configura alte 12 unelte folosind accelași generator de putere, respectiv motorul de 1,1 CP.

Pentru utilizatorii profesioniști, STIHL a configurat o variantă mai avansată denumită KM 94, care și aceasta este nou lansată pe piața din România. Pe lângă faptul că este dotat cu putere suplimentară (1,2 CP), KM 94 dispune de nouate tehnică absolută pentru sectorul de utilaje destinate amenajărilor de spații verzi. Este vorba despre tehnologia ECOSPEED pe care STIHL a implementat-o în premieră pe motocoasa FS 94.

ECOSPEED este asemănătoare limitatorului de viteză la mașini, astfel că accelerația se realizează până la un nivel pe care îl stabilește utilizatorul. Această funcție mecanică permite o utilizare în regim economic a motorului combinat KM 94, în funcție de lucrarea efectuată. Și asta pentru că sunt lucrări de complexitate mai redusă unde nu este nevoie de turația maximă a motorului. Astfel, consumul se reduce, iar motorul este mai protejat, de unde și o durată de viață mai mare.

 STIHL 4 GRUEN

 

 Sursa foto: stihl.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here