Noutate: Mirage, un produs textil semnat de Patricia Urquiola

0

Patricia Urquiola, renumit designer, a imaginat un produs textil care induce iluzii optice prin combinarea geometriei şi culorilor în mişcare.

Mirage, ultima colecţie de covoare a firmei GAN concepută de Patricia Urquiola şi produsă cu lână din Noua Zeelandă în tehnica artizanală de mână înnodate, a fost prezentată la târgul de mobilă IMM desfăşurat în luna ianuarie la Koln. Aceste produse sunt accesorii pentru decorul de interior dar, în acelaşi timp, pot fi considerate opere de artă sau produse de divertisment. Miraj este un covor complet atipic nu numai datorită formei sale neregulate dar şi efectului special pe care îl generează atât asupra celui care îl priveşte cât şi asupra spaţiului pe care îl ocupă.

Noutate: Mirage, un produs textil semnat de Patricia Urquiola

Încă de la jumătatea secolului XX un grup de artişti au început să creeze opere de artă jucându-se cu forme geometrice, linii şi culori, arta optică (Op-art) devenind o avangardă a epocii. Dezvoltarea tehnologiilor 3D a repus pe tapet produsele şi creaţiile care produc efecte optice.

 

 

Putând fi instalat şi pe perete şi fabricat complet artizanal, fiecare covor Miraj este unic. Este disponibil în 3 palete de culori: albastru, portocaliu şi nud, fiecare model fiind compus din 3 culori de bază şi 10 gradiente de culoare, în total 30 de nuanţe distincte pentru fiecare piesă. Este de menţionat că lâna din Noua Zeelandă din care sunt confecţionate covoarele Mirage este o fibră naturală de calitate, durabilă, reciclabilă, biodegradabilă, hipoalergică şi uşor de întreţinut.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here