Palat ridicat de un poştaş cu pietrele găsite pe ruta sa de 30 de kilometri

0

Un palat nu este ceva neobişnuit în Franţa, însă „Palais Ideal” este unul dintre cele mai neobişnuite clădiri ridicate în această ţară, povestea din spatele acestei construcţii de poveste fiind una fabuloasă.

Ferdinand Cheval a fost un poştatş cu o pasiune ascunsă pentru arhitectură. Nevoit să străbată în fiecare 30 de kilometri pe jos, pentru a livra poşta, Cheval a început să adune pietrele de pe traseu pentru a-şi construi propriul palat.

Francezul a lucrat timp de 33 de ani la visul său, adăugând fără încetare pietrele găsite pe drum într-o structură de ciment.

A rezultat un palat ce pare a fi desprins din poveşti. Poştaşul a început să lucreze la palatul său în anul 1879, terminând construcţia în 1912. Totul ar fi pornit de la o piatră cu formă bizară, care l-ar fi fascinat pe Cheval şi l-ar fi inspirat să-şi înceapă îndelungatul proiect.

Palatul, denumit „Palace Ideal”, a fost ridicat în sud-estul Franţei, în localitatea Hauterives. Între timp, clădirea a devenit o atracţie turistică, fiind utilizat şi ca decor pentru expoziţii sau concerte în aer liber.

Foto: Marie Cardon
Foto: Marie Cardon
Foto: Emanuel Georges
Foto: Emanuel Georges
Foto: Thierry Ollivier
Foto: Thierry Ollivier

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here