Pardoseala laminată – Practică sau de design

1

Este în trend în prezent să folosim pardoseala laminată. Probabil v-ați întrebat care este mai bună, pardoseala laminată sau cea clasică, din lemn. Pardoseala din lemn este de domeniul trecutului deoarece s-a ajuns la concluzia că este foarte greu de întreținut și mai scumpă ca preț. La polul opus pardoseala laminată este una dintre cele mai populare pardoseli. Oferă un sortiment bogat de modele, este mai simplu de utilizat, are o durată de viață lungă și nu în ultimul rând, un preț avantajos.

Pardoseala laminată – Practică sau de design
Pardoseala laminată – Practică sau de design

Pentru a fi siguri de alegerea făcută, trebuie să știți mai întâi din ce este fabricată pardoseala laminată. Așadar, este produsă în proporție de peste 90% din lemn, provenit din exploatări forestiere controlate. Componentele sale sunt complet reciclabile și ecologice. Și acum că tot știm ce caracteristici deține această pardoseală, să vedem ce avantaje oferă în comparație cu alte tipuri de pardoseli.

Pe termen lung parchetul laminat este alegerea ideală pentru că în condiții optime nu se contractă și nu se crapă în urma uscării, așa cum se întâmplă în cazul pardoselilor din lemn. La fel de important este și faptul că nu se decolorează sub efectul razelor solare, rezistă la lumină și la radiațiile UV. Își păstrează caracteristicile calitative un timp îndelungat și nu necesită întreținere.

Pardoseala laminată – Practică sau de design
Pardoseala laminată – Practică sau de design
Pardoseala laminată – Practică sau de design

Din alt punct de vedere, cu ajutorul pardoselei laminate puteți crește confortul din casă prin izolare fonică sau eliminarea zgomotului produs de pași, aplicând diverse suporturi. Se poate monta pe orice pardoseală veche fără pregătiri speciale, cu excepția mochetei. Înălțimea de montaj este redusă, de doar aproximativ 10 mm iar montajul se efectuează rapid, parchetul putând fi utilizat aproape imediat după montare și nu necesită niciun fel de tratament ulterior.

Cât privește clasa de trafic trebuie să știți că poate fi folosită în camerele rar utilizate dar și în spații publice. Tipurile cu rezistență ridicată la uzură și la solicitări mai mari sunt indicate pentru magazine, spații publice.

Pardoseala laminată are o suprafață ușor de întreținut și curățenia se poate păstra foarte ușor. Pentru o întreținere zilnică este suficientă utilizarea aspiratorului, măturii sau periei. Dacă apar pete, acestea pot fi îndepărtate ușor cu cârpa umedă. Se folosesc în acest scop substanțe de curățare și îngrijire destinate acestui scop. La spălare nu trebuie să folosiți multă apă iar mopul să fie doar puțin umed.

Datorită suprafeței sale antistatice este recomandată și pentru alergici. Un alt avantaj, nu degajă substanțe nocive spre deosebire de pardoselile din lemn lăcuite. Parchetul laminat este adecvat și pentru încălzirea în pardoseală. Dacă suprafața pardoselei suferă zgârieturi, acestea se pot repara cu bețișorul de ceară disponibil în mai multe culori.

 

Sursa foto: pixabay.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here