Suzuki Swift: ”hibrid pentru popor”

1

Suzuki Swift hybrid înlocuiește orice motor pe motorină, dacă ești fan diesel pentru consum. Dar hybridul cu, capacitate de 1 litru este voios și cu sprint grație motorului electric. Bonusul, pentru că ai și bonus, este că Swift-ul hibrid este mult mai tăcut decât cel mai silențios motor diesel, are taxe nesesizabile și garanție extinsă. Bravo!

Tehnologia hibridă pe care a dezvoltat-o Suzuki se numește Smart Hybrid Vehicle. Japonezii spun că este o tehnologie de tip “mild”, dezvoltată exclusiv de Suzuki, care foloseşte un starter generator integrat (ISG). Practic, motorul electric asistă motorul pe benzină în timpul accelerărilor, apoi se transforma în ”dinam” și permite recuperarea energiei în momentul în care șoferul nu mai accelerează. O recuperează, adică o transformă în energie electrică și o strânge în baterie.

Suzuki Swift: ”hibrid pentru popor”
Suzuki Swift: ”hibrid pentru popor”

Suzuki a reușit să explice această conlucrare dintre cele două motoare în mod vizual pe un ecran între cele două ceasuri de pe bord. Șoferul poate să înțeleagă cum funcționează mașina și în felul ăsta poate să scadă și mai mult consumul. În cazul testului, nu am dorit să ajungem și mai jos cu consumul, dar am urmărit să ne distrăm pentru că mașina este extrem de indulgentă cu șoferul, în sensul că este stabilă, accelerează fără întârziere și te ține confortabil în scaunul din spatele volanului, dar nu numai.

Am observat că este suficient de încăpătoare pentru patru persoane adulte, nu am avut de unde scoate cinci ca să o încercăm…

Dacă cineva caută pe Informateca.ro numele Swift, va vedea că acesta este al doilea test cu hibridul. Am luat pentru a doua oară mașina la test să vedem cum sună un Suzuki Swift hybrid care a parcurs deja 10.000 de km – în cazul exemplarului de față, doar în condiții de test. Asta pentru că am văzut ceva comentarii despre faptul că un hibrid care are evident mai multe componente s-ar strica mai repede. NU e adevărat. Mașina se comportă excelent, a fost o experiență chiar mai plăcută.

Deci, nu ezitați prea tare dacă vă gândiți ca prima mașină hibridă să fie un SH. Dacă o vreți de nouă, atunci să știți că un Suzuki Swift hibrid costă în jur de 16 000 euro. Suzuki a reușit cu această tehnologie să aducă pe piață un adevărat ”hibrid pentru popor”.

Suzuki Swift: ”hibrid pentru popor”
Suzuki Swift: ”hibrid pentru popor”

Dacă nu sunteți de acord, atunci mergeți la un test! Aici https://www.suzuki.ro/test-drive/

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here