Plasticul – material ideal pentru mobilă, mai ales dacă este gândit de designeri

1
lustre plastic - sticlă
lustre plastic - sticlă / Genova

Mobilierul este un element de bază în casele noastre. Dacă mobilierul are un scop principal în a asigura partea utilitară și cea de confort, de sute de ani poartă și un rol estetic. Chit că este mobilier de exterior, urban sau de interior, domestic, mobilierul trebuie să fie azi ”frumos” – oricât de relativ este termenul.

Dar, mobilier frumos se referă, la cel mai mulți dintre noi, la ideea de lemn, metal, mătase etc. elemente naturale pure, nu la plastic.

Totuși, dacă designerii intervin în conceperea mobilierului din plastic și dacă producătorii îi ascultă, categoric apar piese de mobilier din plastic pe care le dorim cu toții în case.

Vezi și Mobilarea unei locuințe, prezent și viitor

Designerii arată totuși că și plasticul are veleități în această direcție. Mobilierul din plastic este cu siguranță o tendință în creștere și poate fi destul de la modă pentru mulți. Chiar dacă unii oameni ar putea considera că plasticul nu are clasă care vine cu mobilierul din lemn, are un preț mic și vine numeroasele avantaje.

Mobilierul din plastic este mult mai durabil în comparație cu lemnul sau palul și MDF-ul. Mai mult, expunerea la soare, ploaie și zăpadă nu va afecta mobilierul din plastic.

Șapte beneficii ale mobilei din plastic

Mobilierul din plastic nu necesită întreținere. Tot ce trebuie să faci este să-l aduci acasă și să-l configurezi așa cum îți place.

Mobilierul din plastic este mai ușor de curățat cu o frecare ușoară sau o cârpă.

Mobilierul din plastic este fabricat din plastic reciclat și este la rândul său reciclabil.

Mobilierul din plastic este, de obicei, mai puțin costisitor în comparație cu alte tipuri de mobilier.

Mobilierul din plastic este foarte ușor în comparație cu mobilierul din lemn, piatră sau metal.

Mobilierul din plastic este, de la sine, impermeabil.

Mobilierul din plastic de calitate foarte rar se sparge și nu este afectat de ciclurile vară – iarnă.

Acestea fiind spuse, cum vă place mobila din plastic 🙂

 

 

un comentariu

  1. […] Mobilierul este un element de bază în casele noastre. Dacă mobilierul are un scop principal în a asigura partea utilitară și cea de confort, de sute de ani poartă și un rol estetic. Chit că este mobilier de exterior, urban sau de interior, domestic, mobilierul… Cititi mai multe aici: Plasticul – material ideal pentru mobilă, mai ales dacă este gândit de designeri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here