Recomandări pentru organizarea primei vacanțe în Egipt

0

Egiptul a devenit în ultimii ani o destinație tot mai căutată, asta pentru că oferă turiștilor o varietate de activități și atracții. Numită “țara faraonilor”, popularitatea sa vine și din faptul că îmbină cu succes cultura din punctele istorice cu relaxarea din stațiunile aflate la mare. Iar dacă urmează să îți organizezi prima vacanță în Egipt, e important să știi ce opțiuni de călătorie ai.

Mai jos vei găsi câteva recomandări, în funcție de ce activități vrei să ai în vacanța ta și ce obiective turistice îți dorești să vezi:

Vacanță în Egipt la mare

Dintre numeroasele stațiuni turistice din Egipt, cea mai mare și una dintre cele mai renumite este Hurghada. Zona e ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță cu plajă și mare, atât vara, cât și în extrasezon. Poți alege Hurghada dacă vrei să te bucuri de o climă excelentă, cu soare strălucitor, mare caldă și plaje frumos amenajate. Aici vei avea parte și de experiențe inedite, precum snorkeling sau scuba diving, totul pentru a admira recifurile de corali în toată splendoarea lor. Petrecerile pe plajă, cu muzică și dansuri orientale, fac și ele parte din atracții.

O altă stațiune populară de la Marea Roșie se află la 60 km sud de Hurghada. Safaga e una dintre zonele recunoscute datorită nisipului ecologic natural și extrem de curat. De asemenea, amatorii de scufundări vor găsi aici cele mai frumoase recifuri de corali și o faună subacvatică impresionantă.

Când vine vorba de stațiuni animate din Egipt, ideale pentru o vacanță plină de distracție și voie bună, recomandarea merge către Sharm el-Sheikh, cea mai modernă din Peninsula Sinai. Zona este frecventată de turiști pe tot parcursul anului, însă vara vei găsi aici petreceri animate, restaurante pline, centre comerciale și numeroase variante de cazare. Scuba-diving este una dintre activitățile preferate ale celor care ajung în acest oraș stațiune, care te va cuceri cu peisajele sale, cu varietatea de corali şi cu bogăţia lumii marine imediat ce ai atins apa.

Pe malul malul Golfului Aqaba, acolo unde se întâlnesc granițele Egiptului si Israelului, tot pe Peninsula Sinai la fel ca și Sharm el-Sheikh, se regăsește Taba, o localitate perfectă pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se recreeze stând la plajă și savurând o băutură rece.

Vacanță în Egipt în zone istorice

În cazul în care prima vacanță în Egipt este despre cultură și civilizație, atunci capitala Cairo trebuie să fie pe lista ta. Este capitala țării, i se spune și “Poarta Raiului”, iar aici vei găsi celebrele Piramide și Sfinxul. Orașul împărțit de fluviul Nil abundă de istorie la fiecare pas. Printre activitățile preferate de făcut în zonă se regăsesc excursiile de tip safari către deșertul Sahara.

Pe lângă Cairo, Alexandria este un alt punct turistic important de luat în calcul în organizarea primei tale vacanțe în Egipt. Numele i-a fost dat de Alexandru cel Mare, cel care a și întemeiat orașul. Aici se găsea Farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care a fost distrus, însă a rămas o parte importantă din istoria și cultura egipteană. Dacă alegi să incluzi și acest oraș în turul tău din Egipt, te vei bucura de plimbări pe străzi pline de farmec, cu o arhitectură aparte și vei putea admira moschei și catedrale impresionante.

Cum alegi eficient cazarea și transportul?

Sunt două variante prin care să îți organizezi prima vacanță în Egipt, pe cont propriu – adică prin rezervarea unui bilet de avion și a unui loc de cazare – sau printr-o agenție de turism. Dacă îți dorești un sejur într-o stațiune cu mare și plajă, este recomandat să optezi pentru un pachet turistic. Acesta va include cazare și zbor charter, plus mese la alegere sau alte activități. Vei primi toate detaliile despre zone, facilități și atracții ale zonei, în funcție de alegerea zonei în care vrei să-ți petreci concediu.

Prima vacanță în Egipt poate fi încărcată de istorie sau plină de relaxare, la malul mării, sub soarele strălucitor. Indiferent de preferințele tale, organizează-ți concediu stabilind locația și detaliile privind zborul, cazarea și eventuale activități.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here