Importanța izolării locuințelor. Reducerea consumului de energie pentru încălzirea locuinței

1

În perioada iernii, 30 – 35% din căldura unei locuințe se pierde prin pereții exteriori. Izolația termică are rolul de a reduce consumul de energie pentru încălzire.

Izolarea termică este o tehnologie important pentru reducerea pierderii agentului termic, prin prevenirea câștigului/pierderilor de căldură. Află mai multe despre importanța izolării locuințelor de la specialistul AdePlast.

Ce tipuri de izolație recomandă AdePlast? Diferă răspunsul în funcție de tipul locuinței: apartament, duplex, casă?

„AdePlast recomandă termosistem premium cu polistiren grafitat, plasă fibră premium 160 gr, tencuială AeriaPorus X. Evident, acest termosistem se recomandă la locuința individuală, casă, vilă. Pentru bloc de locuințe recomandăm termosistem AdePlast cu EPS80+, plasă fibră 160, decorativă Aeria Porus X.”

Acesta este tipul de izolație folosită în Cartierul Solar?

„Da, în Cartierul Solar s-a utilizat EPS80+, tencuială decorativă Aeria Porus X, rezistentă la intemperii, la zgâriere, lovire, care acoperă perfect imperfecţiunile suprafeţei și are culori rezistente în timp.”

Ce tipuri de polistiren alegem pentru o izolație eficientă?

„Izolarea eficientă a unei clădiri se realizează cu EPS80+ sau EPS grafitat, nu in ultima instanță polistiren extrudat (o variantă costisitoare cu același randament termic și instabilitate la schimb climatologic).”

Este necesară izolația întregului imobil?

„Sigur că este necesară izolarea întregului imobil. Izolația are rolul de a reduce consumul de energie pentru încălzire.”

Care este durata de viață a polistirenului AdePlast folosit în Cartierul Solar?

„Durata de viață a polistirenului este de minimum 25 ani. Există termosisteme realizate acum 50 de ani care sunt în stare foarte bună.”

Totodată menţionăm că polistirenul expandat este recuperabil şi regenerabil. Polistirenul expandat este utilizat inclusiv în caserolele cu produse alimentare, acest fapt dovedind netoxicitatea sa.

Ce se întamplă în caz de incendiu?

„În caz de incendiu, în situația aplicării corecte a unui termosistem riscul de propagare este infim, deoarece polistirenul este produs ignifug și nu arde în situ (nu întreține arderea).

Ignifugarea este procesul de aplicare a unui tratament chimic al materiei prime care să confere rezistenţă la ardere, astfel încât atât acestea cât și produsul finit (polistirenul pentru izolații) să nu ardă cu flacară deschisă. Un polistiren expandat ignifugat nu va arde niciodată; se va topi fără flacără. Din motive de siguranţă, proprietăţile de rezistenţă la foc a materialelor textile ar trebui să devină proprietăţi funcţionale esenţiale.”

VEZI SI: Aflați de la un inginer chimist ce trebuie să știți înainte de a cumpăra vopsele pentru zugrăvit

Recomandări pentru locatari?

„Recomandarea pentru locatari este să întrețină corect termosistemul, să se bucure de un randament crescut al eficienței energetice și să ventileze corespunzător spațiul locuit.”

Fiecare proprietar trebuie să țină cont de importanța izolației locuinței achiziționate. Pe lângă avantajele oferite din punct de vedere al reducerii pierderilor de căldură și crearea unui climat favorabil intern, se reduc de asemenea şi zgomotele resimţite în interior. Nu are impact visual negative, este recuperabil şi regenerabil. De asemenea, izolația reprezintă un plus pentru sănătatea acelora care au o sensibilitate sporită la condițiile meteo sau suferă de alergii.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here