Rodia: cum și de ce să o consumăm

0

În Antichitate era un simbol al abundenţei şi fertilităţii. La noi în țară, în ultimii ani a trecut de la statutul de fruct exotic greu de consumat, la fruct benefic pentru sănătate folosit frecvent în sucuri, prăjituri și salate. Este un fruct de culoare roșie, cu gust dulce acrișor, iar pentru a-l consuma ai nevoie de puțin mai multă răbdare decât de obicei. 

În ultimul timp, în România, rodia este ,cel mai frecvent, folosită sub formă de suc, fie simplu, fie în amestec cu sucurile altor fructe sau uneori în combinații surprinzatoare cum ar fi cea cu Aloe Vera.

Dacă nu ați încercat această combinație de rodie cu Aloe Vera, puteți începe cu un suc Dellos energizant, cu un gust dulce, discret și fără dioxid de carbon. Prezente în România în recipienţi de 0.24 litri, 0.5 litri şi 1.5 litri, Dellos cu Aloe Vera este o băutură răcoritoare consumată de românii care sunt atenţi la ce şi cât mănâncă și care își doresc un plus de energie naturală. Încă un lucru interesant despre acest suc este și faptul că a primit și diploma de excelență pentru promovarea beneficiilor plantei de Aloe de la reputatul medic nutriționist Dr. Oz.

Rodie

Iar după ce ne-am potolit pofta cu un suc, putem să încercă și o rețetă de salată delicioasă și plină de vitamine:

rodie

O cană de crutoane și una de cubulețe de telemea se amestecă cu ½ cana ulei măsline, 2 linguri de oţet de mere, 1 lingură de muștar Dijon, 3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 2 linguriţe tarhon, frunzele unei salate mari, 2 sfecle tăiate în felii subţiri, 8 ridichi, 2 bulbi de fenicul tăiat fin, 2 linguri de semințe de dovleac sau migdale și ½ cana seminţe rodie

Mai multe informații despre fruct puteți citi pe Agroteca .

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here