Salone del Mobile de la Milano: cele mai noi tendințe în designul interior

1

 Cel mai important târg internațional de design interior, Salone del Mobile di Milano, desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019 a înregistrat 370.000 de vizitatori din 190 de țări şi a fixat noile tendinţe pentru anul în curs, prin câteva teme esenţiale. Ca în anii precedenţi aici s-au regăsit majoritatea designerilor de renume (între care Patricia Urquiola, Philippe Starck, Sebastian Herkner, Hu şi Neri, etc), iar ediția de anul acesta a găzduit unele dintre cele mai prestigioase branduri internaționale care și-au prezentat noile colecții și soluții inovatoare în ceea ce privește designul, materialele și funcționalitatea elementelor de decor.

Ca tendinţă generală, speciliştii sunt de acord că eclectismul, mixul de elemente, reprezintă cea mai importantă tendinţă. Panourile decorative, decoraţiile pentru pereţi şi figurile geometrice au reprezentat, de asemenea, o constantă în cadrul târgilui.

O atenție deosebită au primit piesele de mobilier care îmbină mai multe tipuri/mixul de materiale, cum ar fi lemn, metal și piatră naturală și care fac apanajul interioarelor contemporane. Pe lângă materialele cunoscute precum sticlă, cristale, metal, descoperim anul acesta combinații surprinzătoare de materiale, cum ar fi onix, piele și lemn în diferite esențe exotice.

O temă foarte întâlnită la majoritatea brandurilor prezente la Milano Fair a fost metalul, integrat în compoziția multor elemente decorative, dar mai ales la mobilier. Piesele din metal cu finisaj auriu, alamă, cupru sau argintiu dobândesc un aspect luxury, care le oferă eleganță și distincție, fiind ideale în interioarele contemporane luxury, clasice, dar și moderne.

Pe lângă blaturile din marmură s-au făcut remarcate și obiectele realizate din piatră naturală cu aspect brut sau neuniform, îmbinând diferite tonuri și reflexii.

Designerii sunt în căutarea celor mai rare și surprinzătoare pietre naturale pentru a oferi unicitate pieselor de mobilier și interioarelor-  de la simple obiecte funcționale, așa cum erau folosite în trecut, corpurile de iluminat actuale sunt tratate acum ca adevărate obiecte de design.

Deși nu s-a regăsit o culoare vedetă, nuanțele calde au fost cel mai des întâlnite în cadrul ediției din acest an, tonurile de crem, bej și gri făcândt parte din paleta culorilor dominante. Nu au lipsit însă nici accentele puternice de culoare precum roșu, corai, portocaliu.

Citește și ISH 2019: Tendinţe în amenajarea sălii de baie

 

 

 

un comentariu

  1. […]  Cel mai important târg internațional de design interior, Salone del Mobile di Milano, desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019 a înregistrat 370.000 de vizitatori din 190 de țări şi a fixat noile tendinţe pentru anul în curs, prin câteva teme esenţiale. Ca în anii precedenţi… Cititi mai multe aici: Salone del Mobile de la Milano: cele mai noi tendințe în designul interior […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here