Saltelele ortopedice: cele mai importante componente ale unui stil de viață sănătos

0
saltea cu arcuri Askona

Somnul adecvat este o componentă esențială a unui stil de viață sănătos. Ea determină bunăstarea fizică și echilibrul psihologic al fiecărui individ. Askona știe cum să-ți îmbunătățească calitatea somnului. Magazinul oferă o varietate de produse pentru amenajarea unui loc de dormit confortabil, printre care se numără numeroase modele de saltele ortopedice.

Efectele benefice ale somnului

Odihnirea din plin noaptea oferă corpului tău beneficii maxime, unul dintre ele fiind îmbunătățirea bunăstării fizice. Toate acestea se întâmplă din mai multe motive, cum ar fi:

– datorită normalizării metabolismului și a fondului hormonal;

– producerea de melatonină și a hormonului de creștere;

– refacerea energiei consumate în timpul zilei, regenerarea celulelor deteriorate;

– întărirea imunității împotriva diverselor boli.

Saltelele ortopedice ajută la accelerarea procesului de recuperare

Noaptea este un moment ideal pentru stabilizarea sănătății mintale: atunci când adormi, stresul, anxietatea și depresia dispar, iar resursele psihologice ale organismului sunt corect restaurate. Concentrarea crește, iar memoria și atenția sunt îmbunătățite. Creierul prelucrează informațiile primite în timpul zilei și pregătește proiecte de decizii semnificative.

Somnul sănătos are ca rezultat o atitudine pozitivă față de atingerea obiectivelor, o eficiență crescută și o stare de spirit îmbunătățită.

Formula perfectă pentru locul de dormit

Aceasta conține componentele cheie care determină calitatea somnului:

– saltele ortopedice adaptate caracteristicilor individuale ale fiecăruia;

– perne corespunzătoare poziției de odihnă preferate, de exemplu pe burtă, lateral sau spate;

– lenjerie de pat plăcută la atingere, potrivită modului de temperatură ales;

– atmosferă confortabilă, care include lumină slabă, aer curat și un mediu calm și confortabil.

Atunci când alegeți fiecare dintre aceste componente ar trebui să țineți cont de dimensiunea patului.

Ce saltea ortopedică să alegeți?

Conform recomandărilor experților, criteriile importante de selecție a unei saltele ortopedice ar trebui să includă dimensiunea, nivelul de fermitate și materialul de umplutură, precum și recomandările medicului curant în cazul oricăror probleme de sănătate. La urma urmei, scopul propus este de a preveni sau chiar de a ajuta la tratamentul tulburărilor sistemului musculo-scheletic. Salteaua relaxeaza toți mușchii în timpul somnului și oferă suport pentru fiecare punct al corpului.

Este vorba despre blocul special de arc care distribuie sarcina și straturile de spumă, de nucă de cocos și latex care creează un efect relaxant.

Saltelele ortopedice sunt recomandate pentru prevenirea durerilor de spate si de cap. Ele ameliorează tensiunea musculară în decurs de o jumătate de oră.

Pentru a asigura un efect ortopedic, este suficientă completarea saltelei cu o versiune subțire fără arcuri. Aceste modele sunt ușor de transportat, iar absența pieselor metalice este o garanție a durabilității.

Atunci când alegeți un material de umplutură, luați în considerare următoarele cerințe:

– fermitatea produsului;

– eco-friendly;

– proprietățile hipoalergenice;

– efectul de memorie.

Dimensiunile unei saltele ortopedice sunt selectate în funcție de înălțimea fiecărei persoane în parte (trebuie să fie cu aproximativ 20 cm mai mare) și de mărimea patului. Grosimea unei saltele ortopedice influențează durabilitatea și calitatea produsului. Cu cât salteaua este mai groasă, cu atât mai bine.

Vârsta, greutatea, indicațiile medicale și propriile sentimente în timpul testării produsului determină nivelul optim de fermitate. Astfel, pentru durerile de cap și disconfort în regiunea lombară, se recomandă alegerea indicatorului mediu, în timp ce persoanele în vârstă cu artroză articulară sunt sfătuite să aleagă saltele ortopedice mai moi. Pentru cei care au îndoieli, sunt disponibile opțiuni față-verso cu diferite niveluri de fermitate.

Urmați recomandările și alegeți produsele dorite din magazinele Askona. Toate saltele Askona sunt rezultatul diverselor dezvoltări în colaborare cu experți de top în domeniul tehnologiei medicale. Și asta înseamnă că totul a fost gândit până la ultimul detaliu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here