Șase greșeli comune atunci când folosim un aspirator

1
Foto: foxnewsinsider.com

Un aspirator bun ne ajută să rezolvăm repede problema curățeniei, însă, dacă vrem să lucrăm temeinic, ar trebui să știm nu doar ce facem, dar și ce nu trebuie să facem. Iată în continuare șase greșeli comune atunci când dăm cu aspiratorul.

1) Nu aspirăm în ambele sensuri

Dacă aspirăm doar într-o singură direcție, nu vom înlătura tot praful. Firele de praf se pot ascunde între fibrele covorului, asfel că, aspiratul în ambele sensuri (nord-sud, est-vest) va asigura o curățire mult mai temeinică.

2) Lăsăm sacul de praf să se umple

Un aspirator funcționează la capacitate maximă până în momentul în care sacul pentru praf se umple la jumătate. După acest punct, puterea de aspirare scade chiar și până la 50%. Sacul ar trebui verificat și schimbat după ce s-a umplut peste jumătate.

3) Aspirăm prea rapid

Dacă ne grăbim cu aspiratul, lăsăm mult praf în urmă. În loc să dăm cu aspiratorul repede și cu sârg este mai eficient să lăsăm peria să alunece încet peste covor. Praful și murdăria vor fi scoase dintre fibre de către perie, iar aspiratorul va avea suficient timp să le absoarbă.

4) Folosim duza mică prea rar

Duza mică (acel accesoriu pentru spații înguste) ar trebui folosită cel puțin de două ori pe lună pentru colțurile camerei. Multă lume neglijează această unealtă. Rezultatul este că mizeria acumulată în colțurile camerelor se stratifică și devine foarte greu de îndepărtat.

5) Nu avem un program prestabilit de aspirare

Nu ar trebui să așteptăm până când covoarele par murdare ca să aspirăm. Praful și murdăria se pot infiltra între firele covorului cu mult înainte ca nouă să ni se pară că este nevoie să fie aspirat. Ar fi mai util să avem un program prestabilit pe care să-l urmăm chiar când covorul pare să fie curat.

6) Ștergem praful după ce am aspirat

Ștersul prafului ar trebui să se facă mereu înainte de a ne apuca de aspirat. Dacă am aspirat, iar apoi am stârnit praful în timp ce l-am șters, efortul a fost zadarnic.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here