Obişnuim să fim comozi şi să nu ne intereseze prea mult dacă fructele sau legumele se strică prea repede. De obicei le aruncăm pe cele uşor “deteriorate” şi mergem la piaţă şi luăm altele. Nu este doar o problemă pentru bugetul dumneavostră, ci şi pentru mediul inconjurător. Potrivit studiului “World Resource Institute”, 25% din alimentele planetei sunt irosite, ceea ce este o mare pierdere .
Cele 6 sfaturi ale noastre nu numai că vă ajută să păstraţi mediul înconjurător sănătos, ci vă ajuta să economisiţi şi bani. Iată-le:
1. Depozitaţi avocado-ul împreuna cu felii de ceapă
Nu numai că ceapa şi avocado-ul sunt ingredintele excelente pentru guacamole dar acestea fac casa bună pentru menţinerea proaspată a fiecăreia
2. Busuiocul, pătrunjelul şi coriandrul iubesc apa
Pentru a rămane proaspete pentru mult timp trebuie sa le ingrijiţi exact ca pe nişte flori: tundeţi-le tulpinile, depozitaţi-le la temperatura camerei şi evident schimbaţi-le apa regulat. Plus că pot fi nişte aranjamente interesante pentru bucătărie.
3. Tăiaţi verdeaţa morcovului
Verdeaţa morcovului este de fapt comestibilă, dar daca nu o tăiaţi acesta se va ofili, aşa că o soluţie excelentă este să le separaţi.
4. Nu depozitaţi cartofii cu ceapa
Acesta este un sfat din partea şefilor de la The Kitchen. Se pare că ceapa emite un gaz dăunator cartofului. Aceştia rămân proaspeţi pentru mai mult timp într-un loc răcoros, uscat precum o cămară sau un dulap. Şi frigiderul este o soluţie bună dar le poate da o aromă uşor dulceagă.
5. Păstraţi ţelina în apă
Pentru a păstra ţelina cât mai mult vioaie tăiaţi-i partea inferioară si apoi o puneţi într-un bol cu apă în frigider. Dar pe de altă parte trebuie să reţinem că ţelina este bună “mai trecută” în supă, tochitură sau suc natural.
6. Nu depozitaţi sparanghelul în frigider
Sparanghelul nu are nevoie de frigider
Sfatul vine din partea lui Ramon Gonzales. Se dovedeşte că sparanghelul nu are nevoie de frigider, ci de temperatura camerei. Puneţi tulpinile într-un bol cu apă, uşor răspândite să poată respira. În acest fel asparagusul poate fi proaspăt chiar mai mult de o saptamană.