Ce nu știai despre frunzele Suji

0

Frunzele Suji sunt de obicei utilizate în Indonezia sub formă de colorant alimentar datorită culorii verde intens. Aroma lor este, însă, foarte slabă și de aceea sunt combinate cu frunzele Pandan, cu mult mai aromate. Pentru că sunt destul de greu de găsit, aceste frunze pot fi congelate și păstrate pe perioade lungi.

Unul dintre motivele pentru care frunzele Suji sunt din ce în ce mai rare ține de imaginea lor „întunecată”. Chiar dacă frunzele nu sunt aromate, florile sunt foarte parfumate. Se spune că aroma dulce a florii Suji poate să atragă spiritele, calmându-le sau inducându-le o transă euforică. Indonezienii din mediul rural au obiceiul de a planta Suji destul de departe de casele lor și elimină florile frecvent.

Un veritabil antioxidant

frunze de suji
frunze de suji

De asemenea, interzic copiilor joaca în apropierea plantelor Suji odată ce soarele apune. Frunzele sunt folosite în medicina tradițională indoneziană pentru a vindeca infecțiile vezicii urinare, dizenteria, tusea acută, toxiinfecția alimentară și arsurile stomacale. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a calma durerile de stomac și durerile menstruale.

Clorofila din frunzele Suji (1%) funcționează ca un veritabil antioxidant. Există similarități între clorofilă și hem-ul din hemoglobină, responsabil cu protejarea organismului uman de diferite boli.

 

 

Autor: Raluca Somoghi

Raluca Somoghi este Doctor in Chimie si in prezent studiaza plantele medicinale la UNIKA Semarang, in Indonezia.

Sursa foto: www.cakechooser.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here