Securitate pentru Smart TV, centrul de control al locuințelor moderne

0

Dacă ai un Smart TV, e bine de știut că și acest ecosistem are nevoie de un grad de securitate ridicat, mai ales că aceste televizoare devin centrul de control al caselor conectate la Internet.

Unul dintre principalii jucători de pe piața Smart TV, Samsung, a lansat GAIA, o soluție de securitate puternică, pe trei layere, pentru toate Smart TV-urile cu sistem de operare Tizen din gama 2016.

“Protejarea informațiilor personale ale utilizatorilor este extrem de importantă (…), atât din punctul de vedere al valorilor companiei, dar și din punctul de vedere a ceea ce este necesar pentru creșterea și succesul ecosistemului IoT”, a spus Hyun Suk Kim, Președinte Visual Display Business, Samsung Electronics.

CITEȘTE ȘI Internetul, un fenomen de masă

GAIA protejează datele personale ale utilizatorilor în trei moduri diferite. În primul rând, prin Secure Zone – o barieră virtuală care creează un spațiu sigur și securizează operațiunile de bază, iar Secure Keypad/Number Pad este un mecanism virtual de introducere a datelor, disponibil pe televizor și folosit pentru a proteja informații personale de pe cărțile de credit sau parole.

În al doilea rând, GAIA criptează datele importante transmise între televizor și alte servere pentru servicii IoT. Sistemul încorporat anti-malware detectează și blochează orice program neautorizat care ar putea fi folosit pentru hacking sau pentru a opera schimbări în elementele cheie ale sistemului de operare a Smart TV-ului.

În al treilea rând, nivelul de securitate al componentelor hardware a fost îmbunătățit. Prin împărțirea sistemului de operare Tizen în două zone – una principală şi una cu necesităţi de securizare speciale, securitatea datelor de pe fiecare partiție este asigurată separat. Totodată, cheia pentru verificarea informațiilor personale este inclusă pe cip-ul hardware.

CITEȘTE ȘI Cum îți poți transforma locuința în casa viitorului

Samsung preconizează că 2016 este anul în care televizorul devine centrul de comandă pentru dispozitivele IoT din casă. Televizoarele Samsung Smart TV din gama 2016 sunt echipate cu soluția de securitate GAIA și funcționează ca hub pentru tehnologia IoT, fiind chiar ele centrul de comandă al casei inteligente.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here