Siguranţa este un must al caselor moderne: senzorul Steinel

1

Siguranţa este un must al caselor moderne şi de aceea sistemele de securitate au cunoscut o puternică dezvoltare de ceva vreme.

Ne aducem aminte că la începutul anilor ’90, când au apărut şi la noi sistemele de alarmă, apăreau probleme, iar acestea erau cauzate, fără îndoială, de calitatea slabă a senzorilor. În timp, deşi aceasta s-a ameliorat considerabil, încă se mai produc erori datorate senzorilor.

Citește și Premieră în România: proiect de locuinţe cu peste 1.000 de arbuşti

STEINEL (True Presence Sensor) este primul senzor de prezență umană care elimină posibilele erori care apăreau dacă persoana nu se mișca. A fost expus la târgul Light+Building de la Frankfurt de anul acesta, iar principiul de funcționare (detecția undelor radio milimetrice reflectate de țesuturile de suprafață ale corpului uman) permite detecția chiar și a persoanelor care stau pur și simplu nemișcate, cum ar fi, de exemplu, un yoghin (o astfel de fotografie însoţea de altfel şi standul Steinel de la târgul unde a fost lansat aparatul).

Micromișcările produse de respirația umană sunt suficiente pentru detecția precisă a prezenței omului. Senzorul acoperă o suprafaţă de 64 mp sau 177 mp doar pentru prezența și detecția mișcării. Pe lângă prezenţă, senzorul detectează şi alţi parametri ca: strălucirea, temperatura, umiditatea, presiunea aerului şi nivelul de CO2.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here