Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, din ce în ce mai căutate

1

Piața sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură a crescut în ultimul an cu 30%, anunță Atrea, lider pe piața ventilație cu recuperare de căldură.

Românii care se mută la casă au început să conștientizeze necesitatea instalării unor astfel de soluții, atât din nevoia de a crea un mediu mai confortabil, mai sănătos, dar și pentru că sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Costul unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură, care să includă unitatea, sistemul de distribuție, punerea în funcțiune și montajul începe de la 3.500 euro, dacă se ia în considerare un proiect clasic de casă de 150 de metri pătrați și poate ajunge până la 5.000 euro.

Pentru soluția completă de ventilație, care include răcire și reîncălzire de aer, costul începe de la 6.000 euro și ajunge până la 10.000 de euro, în funcție de suprafață și complexitatea sistemului.

„Estimăm că piața sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură a crescut cu până la 30% de la începutul acestui an.

În ceea ce privește sistemele Atrea, am înregistrat o creștere spectaculoasă pentru unitățile de ventilație care includ și răcire, de aproximativ 300%, însă trebuie să menționăm că suntem abia la început în piață cu aceste unități”, a declarat Dorin Șalamac, director general Atrea România.

un comentariu

  1. […] Piața sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură a crescut în ultimul an cu 30%, anunță Atrea, lider pe piața ventilație cu recuperare de căldură. Românii care se mută la casă au început să conștientizeze necesitatea instalării unor astfel de soluții, atât din nevoia de… Cititi mai multe aici: Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, din ce în ce mai căutate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here