Tehnologia Plasmacluster de la Sharp, soluția care neutralizează pericolul reprezentat de praful Saharian

1

În fiecare an, din deșertul Sahara se ridică milioane de tone de praf, iar vântul puternic face ca aceste particule să ajungă în zone îndepărtate, cum ar fi multe dintre statele europene. România resimte de mai mult timp efectele nocive ale fenomenului, fiind lansate frecvent avertizări în acest sens.

Praful saharian dăunează grav sănătății, doctorii atrăgând atenția că acesta se face vinovat de apariția unor boli sau accentuarea gravității altora. Persoanele cele mai expuse sunt cele cu boli respiratorii cronice, copiii și femeile însărcinate, dar și persoanele cu o imunitate bună pot avea de suferit.

În perioadele în care se anunță praf saharian, spitalele raportează o creștere a numărului de infecții respiratorii. De asemenea, particulele de praf saharian pot duce la dezvoltarea unor rinite alergice și pot ajunge chiar să afecteze aparatul cardiovascular.

Specialiștii recomandă ca, odată lansate avertizările, populația să evite deplasările și să stea în spații închise. Dacă totuși trebuie să ieșiți din casă, este obligatorie purtarea unei măști de protecție care să acopere gura și nasul.

Vezi aici purificatoare SHARP 

O tehnologie benefică pentru sănătate

O soluție ideală pentru a combate efectele nefaste ale prafului saharian asupra sănătății o reprezintă pre- zența unui purificator de aer. Iar aici alegerea celei mai bune tehnologii este detaliul care face diferența. Japo- nezii se confruntă de mult timp cu problema poluării masive, așa că au pus la punct o tehnologie inovatoa- re care purifică aerul având la bază principiul ionizării.

Tehnologia poartă denumirea Plasmacluster Ion și este implementată pe purificatoarele de aer SHARP. Acestea realizează purificarea aerului prin ionizare direct în at- mosfera încăperii în care sunt așezate, și nu în interiorul dispozitivului. Tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator SHARP eliberează în aer ioni pozitivi și negativi, în concentrații foarte mari. Ionii se atașează de toți poluanții din aer, neutralizându-i.

Prin activarea și gestionarea acestui fenomen fizico-chimic, purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient în combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, virusuri și mirosuri neplăcute. Un astfel de purificator cu cu emisie de ioni nu ar trebui să lipsească din dormitor, living sau birou, adică acolo unde oamenii activi își pe- trec mare parte din timp.

Cei care trebuie să se deplaseze când sunt alerte care atrag atenția asupra apariției praful saharian au o soluție inedită: SHARP a dezvoltat un purificator portabil, de mici dimensiuni, ideal pentru a fi folosit în mașină sau în călătorii.

un comentariu

  1. […] În fiecare an, din deșertul Sahara se ridică milioane de tone de praf, iar vântul puternic face ca aceste particule să ajungă în zone îndepărtate, cum ar fi multe dintre statele europene. România resimte de mai mult timp efectele nocive ale fenomenului, fiind lansate frecvent… Cititi mai multe aici: Tehnologia Plasmacluster de la Sharp, soluția care neutralizează pericolul reprezentat de praful S… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here