Tendinţele, culorile, formele și modelele de sărbătoarea Crăciunului

Ce idei, decoraţii, materiale, modele şi culori vom folosi pentru ambientarea de Crăciun

1

Tendințele pentru viitorul sezon festiv sunt prezentate de  Stilbüro bora.herke.palmisano, specializată pe identificarea direcţiilor actuale în domeniul decoraţiilor, şi fashion. Materialele, culorile, stilurile și inspirațiile propuse pot fi experimentate în amenajările decorative din acest an, în sărbătoarea Crăciunului.

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi

Biroul de tendinţe prezintă trei lumi tematice de produse noi şi influente provenind de la expozanții târgului Christmasworld, care va avea loc la Frankfurt în perioada 26 – 30 ianuarie 2024, oferind idei pentru realizarea ambianţei de sărbătoare. Aceste idei de stil combină elementele naturale cu inovații, designul neconvențional, meșteșugurile tradiționale și o estetică modernă.

1 AURA DE PROGRES – Vizionar şi elementar

Elemente arhaice şi design modern

Este un joc al contradicțiilor: se întâlnesc elementele arhaice, naturale cu inovațiile tehnice și designul modern. Obiectele lucrate manual  și cele high-tech sunt aproape unul de celălalt. Ceea ce sună contradictoriu la prima vedere se combină pentru a forma o tendință cu efecte speciale. Pentru mulți designeri, sustenabilitatea ecologică este punctul de plecare. Paleta intens radiantă și plină de viață variază de la violet  și nuanțe calde puternice în galben solar și portocaliu lavă până la nuanţe neutre arhaice, cum ar fi alb, maro pământiu și gri până la tonuri acvatice răcoritoare.

2 CALITATEA LINIŞTEI – pur şi familiar

 

Modele din natură, ambianţă de familie

Tendinţa reflectă conștientizarea în continuă creștere a bunăstării mentale și fizice, cu modele care sunt aproape de natură și contracarează ritmul rapid al vieții.

Principiile designului circular sunt decisive: reutilizare, reciclare, reînnoire, regândire. Experimentele cu materiale alternative conferă familiarului un nou sens și o valoare contemporană, atemporală. Culorile acestei lumi sunt delicate, strălucitoare și prietenoase. În direcția caldă, gama include teracotă, tonuri deschise de lemn și galben pai. Tonurile mate de ecru și nisip au un efect de echilibrare – pentru o experiență confortabilă în încăpere, plină de armonie. Un ton subtil de ceață și albastru umbrit stabilesc accente mai reci.

3 SPIRIT DE MEŞTEŞUG – îndrăzneţ şi poetic

Obiecte lucrate manual, vintage ’70 şi design modern

Sunt combinate meșteșugul, atracția vintage a anilor ’70 cu designul contemporan. Stilul cu spirit liber celebrează diversitatea, varietatea de tehnici, materiale și forme se reunesc într-un amestec sofisticat și inspiraţional. Materialele sunt reciclate pe cât posibil și transformate în produse artistice. Chihlimbarul galben-miere, maro-cupru și un ardei iute intens colorat  formează orientarea caldă făcând parte din paleta de culori. Un gri deschis și un gri închis împreună cu sepia aduc un echilibru neutru. Verdele intens de sticlă și turcoazul închis completează gama de culori carismatică cu aspecte mai reci.

Christmasworld

 

Stilbüro bora.herke.palmisano caută  tendințele în numele Messe Frankfurt, călătorind oriunde pot găsi materiale, tehnici și produse ale viitorului. Analizele lor, discuțiile și emisiunile speciale oferă întotdeauna retailerilor un ghid valoros, inspirațional.

Oraşul Frankfurt decorat de Crăciun, locul unde se va desfăşura Christmasworld

Fie că sunt vizionare, familiare sau mai artizanale – cele trei stiluri ale Christmasworld Trends 24+ prezintă modele inspiratoare pentru decorațiuni ambientale și festive. De asemenea, acestea trezesc apetitul pentru pentru sărbători în care oamenilor le place să se întâlnească.

Sală amenajată pentru târgul Christmasworld 2024

“În era noastră rapidă, digitală, apare o contra-tendinţă: accentul se pune pe întoarcerea la natură, la propria casă și la bunăstarea umană – vedem acest lucru și în Christmasworld Trends 24+”,  spune Claudia Herke, expert în tendințe Stilbüro bora.herke.palmisano.

Aranjament decor propus pentru Crăciun

 

Foto: Messe Frankfurt

 

un comentariu

  1. […] Tendințele pentru viitorul sezon festiv sunt prezentate de  Stilbüro bora.herke.palmisano, specializată pe identificarea direcţiilor actuale în domeniul decoraţiilor, şi fashion. Materialele, culorile, stilurile și inspirațiile propuse pot fi experimentate în amenajările decorative din acest an, în sărbătoarea Crăciunului. Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi… Cititi mai multe aici: Tendinţele, culorile, formele și modelele de sărbătoarea Crăciunului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here