Termosistem croit pe nevoile fiecărei case

2

Cu ceva luni în urmă, am citit despre un producător de termosisteme care oferă 5 tipuri de astfel de produse. Fiecare termosistem trebuie croit pentru o nevoie specifică şi cu un buget diferit. În sensul că, dacă te hotarăşti să-ţi termoizolezi casa dar nu te dau banii afară din sufragerie, atunci poti să foloseşti un termosistem cu polistiren alb de 10 cm şi cu specificaţia EPS80 (n.r. rezistenţa la compresiune).

În cazul mai fericit în care se întâmplă să ai ceva bani puşi de-o parte, atunci poţi folosi la termosistem cu polistiren grafitat, cel de culoare neagră, care are în compoziţie ceva praf de grafit, fapt ce face compoziţia mult mai termorezistentă. După cum spunea producătorul, AdePlast în acest caz, acest tip de polistiren şi deci întregul termosistem este cam cu 20 de procente mai izolant decât primul, adica cel alb cu o grosime de 10 cm, dar cam tot cu 20 de procente mai scump.

Dar cea mai interesantă soluţie dintre toate este un termosistem cu vată minerală sau de sticlă. AdePlast are un astfel de temosistem care este de departe cel mai izolant dintre toate sistemele, dar și cel mai scump. De asemnea, termosistemul cu vată minerală este mai greu decât un termositem cu polistiren, deci necesită o mai mare atenţie la montare, dar şi o suprafaţă rezistentă, de exemplu un bloc ceauşist contruit cu tone de beton.

Bloc termoizolat cu vată minerală
Bloc termoizolat cu vată minerală

Din ce am aflat de prin piaţă, iată ce înseamnă ofertă de termosistem:

1. Dacă stai la bloc şi vecinii sau primăria nu sunt interesaţi de termoizolarea blocului, iar tu vrei să scapi de factura mare de la întreţinere pe timp de iarnă, ar fi bine să-ţi izolezi apartamentul cu termosistem din prima categorie.

termosistem polistiren clasic

2. Dacă tocmai îţi construieşti căsuţa visurilor tale şi pentru asta vrei să foloseşti materiale bune, atunci foloseşte termosistemul cu polistiren grafitat.

termosistem polistiren grafitat

3. Dacă ai ajuns în apogeul carierei sau eşti un administrator de bloc din centrul oraşului, deci stai pe o sumă frumuşică de bani, atunci foloseşte vata minerală.

termosistem vata minerala

Diferenţa de bani dintre cele trei tipuri de termositem este considerabilă, dar se regăseşte pe de-a-ntregul în beneficiile ulterioare. Anume, facturi mai mici la întreţinere iarna şi la curent vara. Asta pentru că aerul condiţionat nu mai e necesar nici pe căldurile toride din timpul „lunii lui cuptor”.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here