Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Metalică este alegerea montatorilor

1

Atunci când trebuie să schimbi acoperişul sau să-l renovezi poate apărea o dilemă în ceea ce priveşte materialul învelitor. Ţiglă clasică sau ţiglă metalică? Vă prezentăm avantajele şi dezavantejele fiecărei variante: ţiglă metalică versus ţiglă clasică.

Pentru a răspunde acesei dileme, specialiştii au analizat fiecare variantă din mai multe puncte de vedere: cost, rezistentă pe termen lung, aspectul estetic şi dificultatea manoperei. Ţiglă metalică versus ţiglă clasică.

Avantajele ţiglei metalice și sfaturile Sven Dach AG

Greutatea foarte scăzută, rezistenţa îndelungată, aspectul plăcut şi varietatea mare de culori, plus preţul scăzut şi faptul că este uşor de montat ar fi principalele avantaje se vede din pagina de Facebook a SvenDach AG, companie românească, condusă de un montator deși tânăr, cu multă experiență, după cum ne-a declarat Irinel Drăghici: ”Sunt de la 14 ani pe case, probabil că am acoperit pentru 1000 de case sau blocuri, am învățat meserie de la Sven, un neamț extrem de meticulos”.

Cei de la Sven Dach AG ne-au declarat că oricare dintre profilatorii români consacrați sunt ok, că tabla o cumpără din același loc, principalul furnizor de tablă prevopsită fiind ArcelorMittal. ”Noi lucram cu Wetterbest, Bilka sau Viking, toți dunt ok, important e să pui tabla bine, producătorii sau profilatorii au grijă de restul” crede Drăghici.

Citește și 3 mituri false despre acoperișul din țiglă metalică

Ţiglă metalică este uşoară (aproximativ 4,5 kg/mp) şi datorită unui sistem eficient de prindere, poate fi montată pe şarpante cu capacităţi portante mai mici, în acest fel contribuind substanţial la diminuarea costurilor cu structură de rezistentă.

Fixarea este realizată cu şuruburi autofiletante pe structură de şipci şi contraşipci din lemn, rezultând o învelitoare cu un grad ridicat de etanşeitate. Durata lor de viaţă poate depăşi și 60 de ani.

Noi suntem pentru țigla metalică, categoric” spune Drăghici

Aacest tip de învelitoare este fabricat din oţel zincat la cald şi protejată pe ambele feţe împotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajută şi la menţinerea în timp a culorii. Câteva dintre accesoriile necesare montării învelitorii sunt: coamele profilate, garnitura de streaşină, pazia fronton, coturile, garnitura de coamă, parazăpezile etc. Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Dezavantajele ţiglei metalice Dar aceeaşi tiglă metalică are şi dezavantaje. iată câteva: – nu este termorezistentă – deşi montajul este simplu, trebuie realizat cu mare atenţie la detalii – schimbarea bucăţilor deteriorate se face destul de greu – în timp, se decolorează (depinde de calitatea ţiglei). Ţiglă metalică versus ţiglă clasică.

Dezavantajele ţiglei clasice

Ţigla clasică este grea: pe un acoperiş de 300 mp punem 15 tone de ţiglă ceramică, faţă de numai 1,5 tone de ţiglă metalică. În plus, este mai greu de montat, evacuarea apei de ploaie este mai lentă, iar costurile de achiziţie şi de montaj sunt mai ridicate, având în vedere toate aceste aspecte, odată ce aţi luat decizia este foarte important că lucrarea să fie executată de specialişti pentru că, atât în cazul ţiglei metalice cât şi în cazul ţiglei ceramice un montaj neadecvat al acoperişului poate duce la deteriorarea mult mai rapidă a acestuia.

Citește și Preţuri în 2018: cât te costă construcţia unei case de la zero

un comentariu

  1. […] Atunci când trebuie să schimbi acoperişul sau să-l renovezi poate apărea o dilemă în ceea ce priveşte materialul învelitor. Ţiglă clasică sau ţiglă metalică? Vă prezentăm avantajele şi dezavantejele fiecărei variante: ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Pentru a răspunde acesei dileme, specialiştii au analizat fiecare… Cititi mai multe aici: Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Metalică este alegerea montatorilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here