Tipuri de mese pentru bucătăriile mici

2
Bucătărie mică
Bucătărie mică

Spațiul insuficient pentru electrocasnice, prea puține zone pentru depozitare, integrarea cu dificultate a unei zone de luat masa reprezintă doar câteva din dezavantajele cu care vin la pachet bucătariile mici.

Unele configurații de bucătării pot fi dificile, în sensul că aproape că nu-ți mai rămâne loc să integrezi și o masă cu scaune.

Iată câteva tipuri de mese pentru bucătăriile mici:

1. Mesele rabatabile

Masă rabatabilă
Masă rabatabilă

Acestea reprezintă una dintre variantele la îndemână pentru bucătăriile mici sau foarte mici. Ele pot fi strânse atunci când nu sunt folosite și, în funcție de spațiu, se pot achizițona si scaune rabatabile.

2. Masă tip bar

Masă tip bar
Masă tip bar

Într-un spațiu lung și îngust, masa tip bar este o alegere perfectă. Practic, locul de luat masa ar fi mai înalt decât blatul bucătăriei, evitând să te lovești de el, iar situarea la un alt nivel alungă senzația de claustrofobie.

3. Masă tip bistro

Masă tip bistro
Masă tip bistro

Aceste mese sunt inspirate din amenajarea restaurantelor, ele având blaturile mici de circa 60 cm – 80 cm în diametru pentru modele rotunde, sau 60 x 60/ 80 cm pentru mese pătrate sau dreptunghiulare.

4. Colțar de bucătărie

Colțar de bucătărie
Colțar de bucătărie

Aceste locuri de ședere fixe presupun economisirea de spațiu pentru că obiectele nu mai trebuie mutate, precum scaunele, deci omul se adaptează după ele.

5. Blat pe perete

Blat pe perete
Blat pe perete

Un blat suspendat montat pe peretele opus mobilierului va putea înlocui cu succes ideea clasică de masă, iar scaunele vor putea fi puse sub blat, eliberând spațiul din încăpere.

În cazul bucătăriilor open space, un corp tip insulă de bucătărie poate juca rolul de zonă de luat masa.

Cert este că indiferent de spațiu, există mereu soluții de amenajare pentru ca locul de masă să existe în bucătărie.

Citește și: 5 moduri de a-ți lumina casa

2 comentarii

  1. […] Spațiul insuficient pentru electrocasnice, prea puține zone pentru depozitare, integrarea cu dificultate a unei zone de luat masa reprezintă doar câteva din dezavantajele cu care vin la pachet bucătariile mici. Unele configurații de bucătării pot fi dificile, în sensul că aproape că nu-ți mai rămâne… Cititi mai multe aici: Tipuri de mese pentru bucătăriile mici […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here