Top 4 aspecte importante pe care trebuie să le cunoşti despre casele tip container

1

Visul de a avea o căsuță pe pământ este astăzi mai ușor ca niciodată de realizat. Dacă ai deja un teren, dar nu dispui de fonduri suficiente pentru a construi o casă de vacanță, noi îți oferim o alternativă numai bună. În acest material, vei găsi informațiile necesare pentru a decide dacă o casă tip container este ceea ce îți dorești.

Casele tip container sunt exact ceea ce transmite numele lor: case create din containere. Pot fi complet noi sau pot fi acele containere pe care le vezi de obicei la trenurile de marfă sau la nave. Sunt realizate din oțel, iar acest lucru le face perfecte pentru a fi transformate în locuințe de vacanţă sau permanente.

Aşadar, dacă ai deja un teren, iar visul tău este de a avea o casă de vacanță, unde să evadezi la sfârșit de săptămână, noi avem soluţia. Este mult mai ieftină decât o casă tradiţională, se montează rapid, iar modificările ulterioare nu sunt deloc complicate. Iată câteva motive pentru care o casă tip container poate fi ceea ce ai tu nevoie:

1.   Timpul redus de fabricare

Chiar şi atunci când alegi o casă tip container nouă, timpul de fabricare este mult mai mic decât în cazul construcţiei unei case clasice. Dacă optezi pentru unul sau mai multe containere folosite, pe care vrei doar să le modifici, atunci lucrurile sunt şi mai simple. Practic, indiferent care va fi opţiunea ta, vei mai avea nevoie doar de gard metalic, iar reşedinţa ta de vacanţă este gata în doar câteva săptămâni.

2.   Sustenabilitatea

Unul din motivele comune al celor care aleg casele tip container este sustenabilitatea. Cele mai multe containere sunt fabricate din materiale reciclabile sau chiar din oţel reciclat. O reducere a consumului de materie primă este încă un pas important pe care îl poţi face în direcţia unui stil de viaţă sustenabil.

3.   Durabilitatea

Casele tip container au o durată de viaţă de aproximativ 25 de ani. Însă, pentru a te putea bucura de ea în stare bună pentru cât mai mult timp, este nevoie să îi acorzi puţină atenţie. Dar, având în vedere că are o structură metalică ce face faţă temperaturilor extreme, zăpezilor şi ploilor, preţul său va fi mereu unul extrem de atractiv.

4.   Părţile mai puţin atractive

  • Casele tip container au un minus din punct de vedere al izolaţiei termice. Acesta este un aspect de care trebuie să se ocupe proprietarul, deoarece efectele secundare pot crea probleme serioase. Nu este vorba doar despre un disconfort termic, ci şi de posibilitatea apariţiei ruginii. De aceea, este recomandat să izolezi pereţii pe interior şi exterior. Un plus, din punct de vedere termic, ar fi adăugarea unui strat termoizolator pe pardoseală şi pe tavan.
  • Dacă vei dori amplasarea unei astfel de case într-o zonă în care ninsorile sunt abundente, trebuie să ţii cont de acoperişul său. Acesta nu este unul foarte rezistent, comparativ cu cel al caselor clasice. Din fericire, există câteva soluţii ce pot rezolva această problemă, despre care trebuie să discuţi cu reprezentanţii firmei cu care vei colabora.
  • Dacă vei opta pentru recondiţionarea unui container deja folosit, trebuie să ştii că există un risc mai mare de contaminare cu substanţe toxice. Astfel, primul lucru pe care trebuie să-l faci este o curăţare completă și chiar înlocuirea pardoselii.

Numărul mare de containere disponibile în întreaga lume face ca acest trend să crească de la an la an. Acestea au costuri mult mai mici de construcţie şi întreţinere decât casele tradiţionale. În plus, alegând un container mai vechi, este un mod excelent de a oferi o nouă şansă la viaţă unui obiect uzat.

Sursa foto: Shutterstock

un comentariu

  1. […] Visul de a avea o căsuță pe pământ este astăzi mai ușor ca niciodată de realizat. Dacă ai deja un teren, dar nu dispui de fonduri suficiente pentru a construi o casă de vacanță, noi îți oferim o alternativă numai bună. În acest material, vei… Cititi mai multe aici: Top 4 aspecte importante pe care trebuie să le cunoşti despre casele tip container […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here