Ce culori de perne trebuie să ai în casă pentru a avea un somn odihnitor. Află ce culori de perne trebuie evitate.

3

Somnul odihnitor este extrem de important pentru orice persoană. Se pare că acesta poate fi influențat de alegerile pe care le face în materie de decorațiuni. Iată ce spun experții despre principalele culori de perne pe care ar trebui să le eviți în dormitor.

Pare greu de crezut, dar impactul culorilor pernelor pe care dormi este unul real. Culorile impactează psihicul la nivel inconștient, spun experții. Alegerea pe care o faci când vine vorba de pernele potrivite pentru somn îți poate influnța odihna pe timpul nopții.

Culori de perne pe care ar trebui să le eviți

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului atunci poate ar trebui să arunci o privire mai atentă asupra modului în care este decorată camera ta. Atât așternuturile, cât și pernele pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului tău. Culorile pe care le alegi pentru patul tău te pot ajuta să ai un somn mai liniștit. Hai să aflăm mai multe despre psihologia din spatele culorile ideale pentru pernele tale.

Mov

Set lenjerie pat dublu, Bumbac Finet, 6 piese, cearsaf pat 220x240cm,  cearsaf pilota 200x230, 2 bucati fete de perne 50x70cm, 2 bucati fete de  perne 70x70cm, Pucioasa Elegant, Mov-Alb, stelute - eMAG.ro

Pe lista de culori de perne pe care ar trebui să le eviți se află și nunța de violet. Se pare că violetul și movul sunt culori pe care nu ar trebui să le ai în dormitorul tău. Chiar dacă această nuanță dă o aură de mister încăperii, ea poate pune probleme când vine vorba de obținerea unui somn odihnitor.

Experții sunt de părere că movul este o culaore care stimulează privirea și astfel afectează odihna pe timp de noapte. Movul este asociat cu creativitatea, un lucru care te va ține mai mult treaz, decât te va ajuta să te odihnești.

Dacă ești totuși doritoare de această nuanță în dormitorul tău, încearcă să optezi pentru perne mov care au un subton de albastru. Se pare că albastrul este culoarea ideală când vine vorba de obținerea unui somn odihnitor.

Roșu

Set Lenjerie de pat rosu, Bumbac Damasc 100%, 6 piese, Cearceaf pat 220 x  230, Cearceaf pilota 200 x 230, Fete de perne 50 x 75 x 2, 75 x 75 x 2 -  eMAG.ro

Roșul este o culoare vie și puternică. Aceasta este deseori asociată cu entuziasmul și pasiunea, dar și cu senzualitatea.

Cu toate acestea roșul nu este recomandat pentru fețele de pernă, mai ales dacă îți dorești să ai parte de un somn liniștit. Această culoare vibrantă îți va pune bețe în roate în obținerea somnului mult dorit.

Unele studii spun că roșul te poate face să te simți stresat, motiv pentru care este posibil să nu ai parte de un somn liniștit.

Vezi și: Ce culori trebuie să eviți pentru lenjeria de pat. Ce spun experții de anumite nunațe pentru dormitor

Roz aprins

Set Cuvertura 3 Piese, Catifea Casa Pucioasa Pat Pentru 2 Persoane, Roz, 1  Cuvertura Si 2 Fete Perna, Material Catifea, 220 x 240 cm - eMAG.ro

La fel ca roșu și violet, rozul se află pe lista de culori de perne pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești un somn liniștit. Se spune că rozul aprins stimulează privirea și nu te ajută să te relaxezi. Experții avertizează cu privire la nuanțe precum fuschia sau culorile neon.

Acestea nu sunt nuanțe pe care să le folosești la pernele tale dacă vrei să te odihnești. Chiar dacă rozul este o culoare feminină care poate aduce un plus de culoare încăperii tale, e nu este recomandat de către experți în dormitor. Rozul este de evitat când vine vorba de alegerea pernelor ideale pentru somn.

Maro

Set cuvertura matlasata + 2 fete perna bumbac 100% , Rabel Maro

Maro pare o nuanță ideală pentru un dormitor liniștit. Cu toate acestea, experții spun că nici această culoare nu este potrivită pentru dormitor. Chiar dacă este ușor de asortat și de integrat în stilul pe care îl ai prezent în dormitor, culoare aro s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine.

Maroul te poate face să te simți anxioasă și îți poate oferi stări de neliniște. Specialiștii nu recomandă folosirea pernelor colorate într-o nuanță de maro închis. În schimb aceștia încurajează pernele în nuanțe de cerem sau cafeniu.

Gri

Cuvertura pentru pat gri cu fete de perna Californie | AA Design Interior

Sigur și tu ai avut la un moment dat în dormitor o pernă gri. Se pare că și această nuanță se află pe lista de culori de perne pe care ar trebui să le eviți. Pernele gri s-ar putea să-ți afecteze starea de spirit. Acestea pot fi deprimante, spun experții pentru Homes and Gardens.

În loc să optezi pentru pernele gri, mai bine alegi unele într-o nuanță de argintiu. Acestea te-ar putea ajuta să te odihnești mult mai bine. Dacă ești interesată să afli mai multe despre secretele din dormitor, atunci află de ce se folosesc așternuturile albe în camerele de hotel.

3 comentarii

  1. […] Somnul odihnitor este extrem de important pentru orice persoană. Se pare că acesta poate fi influențat de alegerile pe care le face în materie de decorațiuni. Iată ce spun experții despre principalele culori de perne pe care ar trebui să le eviți în dormitor. Pare… Cititi mai multe aici: Ce culori de perne trebuie să ai în casă pentru a avea un somn odihnitor. Află ce culori de pern… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here