Tot ce trebuie să știți despre pardoselile din piatră naturală

0

Alegerea finisajelor pentru locuință nu e o misiune ușoară. Trebuie să iei în considerare fiecare detaliu, începând cu materialul, trecând prin textură și culori și ajungând la rezistență și durabilitate.

Dintre finisajele interioare, cele pentru podele ocupă un loc privilegiat, podelele „dau tonul” întregului design de interior. Cu siguranță ați observat că după ce schimbați pardoselile parcă se schimbă întregul aspect al casei, chiar dacă nu a fost schimbată și mobila sau alte elemente, așa că trebuie luată în serios alegerea materialului pentru pardoseli pentru a putea opta pentru unul care să se plieze pe nevoile pe care le aveți si pe încăperile în care va fi utilizat – un material se pretează pentru baie, și un altul pentru hol.

De ce să alegeți piatra naturală pentru podea?

Piatra naturală este un material foarte elegant, o alegere firească a celor care își doresc finisaje cu un aspect deosebit și cu o calitate ridicată. Un simplu exemplu ar fi marmura, acest material care ne duce cu gândul aproape instantaneu la o casă luxoasă, decorată cu bun gust. Nu sunt mai prejos nici travertinul, ardezia sau plăcile terazzo.

amenajare-living-travertin-piatraonline

Pardoseală travertin clasic, placă polisată

Acest material se găsește într-o diversitate de texturi și culori, astfel încât o puteți include în orice tip de design interior și are și o serie de calități practice: este un bun conductor de căldură astfel încât va fi perfect asociată cu un sistem de încălzire în pardoseală și, în functie de finisajul ales, poate avea o aderență extra-bună. Cu ajutorul pietrei naturale veți putea crea și un cadru ultramodern bazat pe un decor minimalist în care predomină non-culorile, dar și un cadru rustic, cu un design în care lemnul este piesa de bază.

Tipuri de piatră naturală pentru pardoseli

Marmura – nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un material de care am auzit cu toții și care este recunoscut pentru aspectul deosebit. Fie că alegeți să placați pardoseala cu marmură albă ca laptele, extrem de apreciată și elegantă, fie că optați pentru o nuanță închisă, marmura dă un aer special oricărui spațiu. În același timp, puteți folosi marmura antichizată, polisată, mată sau brushed, în funcție de ce design de ansamblu doriți să creați. O puteți folosi inclusiv la placarea treptelor din casă pentru a conferi unicitate spațiului. Este un material spectaculos care va aduce această calitate oricărei încăperi în care este folosit. Dacă doriți să o folosiți pentru placarea băii, este recomandat să folosiți impermeabilizant. Marmura rezistă bine la umiditate, însă își va pierde din luciul său atât de fermecător dacă nu este îngrijită corespunzător.

pardoseala bucatarie marmura volakas client piatraonline

Pardoseală din marmura volakas (bucătărie)

Travertinul – este un material durabil și care are o mulțime de utilizări. Este perfect pentru pardoselile de interior. Vine în general în nuanțe nisipii, bej-crem, dar și gri-uri deschise fermecătoare și care inspiră căldură. Fie că vreți să placați pardoseala din baie, bucatarie sau din hol, travertinul este o soluție ideală pentru că este rezistent la umiditate și trafic intens. Travertinul este de obicei poros, însă prin procese de prelucrare devine la fel de fin ca marmura.

detaliu-pardoseala-bucatarie-amenajare-piatra-naturala-travertin-piatraonline-730x487

Ardezia – rezistă bine în timp și este un material care nu va fi afectat de traficul intens sau de umiditate. Nuanțele în care vine de obicei ardezia sunt mai inchise – gri și chiar negru – însă fermecatoare și perfecte pentru o locuință decorată într-un stil minimalist, modern, unde găsim în mod special culorile alb și negru. Poți opta și pentru ardezia multicoloră unde vei avea mai multe culori pe care le vei putea potrivi cu mobila și obiectele de decor din camera respectivă.

bucatarie ardezie

Pardoseală de bucătărie placată cu ardezie multicoloră

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here