Trandafiri pentru grădini nobile. Reduceri pe magazine online la butași de trandafiri

0

Pentru cei care au grădini și vor să le înfrumusețeze cu alte flori în plus, este interesant de știut că trandafirii sunt printre cele mai populare și mai nobile flori care se plantează primăvara iar florile lor sunt printre cele mai furmoase și  parfumate. Trandafirii înfloresc din luna mai până la primul îngheț și pot fi plantați doar primăvara sau toamna. Sunt de asemenea ușor de cultivat, gama coloristică este vastă, iar în funcție de soiuri, au diverse forme și parfumuri.

Există mai multe soiuri de trandafiri așa că trebuie să știți din start ce fel de trandafiri vă doriți. Trandafirii urcători pot fi dispuși pe pergole, trandafirii standard se plantează pe lângă borduri, iar trandafirii sub forme de tufă pot fi plantați alături de straturile mixte cu flori. Sunt și trandafiri care se pot planta în ghivece pentru terase.

Cultivați din cele mai vechi timpuri, trandafirii de grădină cuprind peste 100 de specii și mai mult de 2000 de soiuri de trandafiri, adaptați climei de pe fiecare continent. Cele mai cunoscute specii sunt cele tradiționale, trandafiri cățărători, poliantha de tip tufă, hibrizi, trandafiri englezești sau floribunda. Trandafirii de dulceață, datorită texturii petalelor și a parfumului intens, sunt buni pentru dulceață. Se poate obține și miere cu parfum de trandafir, pentru aceasta amestecați în borcanul cu miere petale de trandafiri.Trandafirii pot fi folosiți și pentru a crea buchete frumoase de flori, însă pentru aceasta este bine de știut că trebuie aleși trandafiri care fac flori cu cozi lungi sau trandafiri decorativi pentru buchete cu flori mixte.

Oricare ar fi varianta aleasă în funcție de preferințe, puteți găsi trandafiri din diverse specii la reduceri de prețuri pe site-ul jardina.eu, covera.ro sau gradinabakker.ro. Noi am găsit o ofertă specială de trandafiri  pe site-ul jardina.eu dar am ales să vă prezentăm și alte câteva exemple:

Trandafirul găsit la ofertă specială, Pinguin este un trandafir frumos  și viguros, cu flori mari albe cu umbre de crem și roz. Acest trandafir este utilizat pentru aranjamente florale și buchete de mireasă. Înflorește din cursul  lunii  mai până toamna târziu. Are un preţ special de  4,90 euro față de pretul normal de  5,80 euro.

trandafir pinguin

 

Trandafirul Honey Vanilla are culoarea vaniliei, este un trandafir cu înflorire repetată, are flori grupate mari, rotunde, cu multe petale, ușor parfumat iar florile rezistă în vază  minim 12 zile după ce au fost tăiate. Excelent pentru aranjamente florale și buchete, acest trandafir are prețul de 6,20 euro.

honey vanilla

 

‘Rose de Rescht’ provine din Persia și datorită texturii petalelor și parfumului intens de damasc, din acest trandafir se obțin dulcețuri și siropuri foarte gustose și parfumate. Florile sunt mijlocii, de culoare roșu-liliachiu, care se transformă în mov odată cu trecerea caniculei și răcorirea vremii; înflorește abundent și repetat până toamna târziu. Se folosește ca plantă solitară sau poate fi plantată și în grupuri, pentru garduri vii și costă 6,25 euro.

rose de resht

 

Tot din colecția Magnifique face parte și Chrysler Imperial, unul dintre cei mai parfumați trandafiri. Are bobocul lung cu petale de roșu închis catifelat iar florile sunt foarte mari. Acesta înflorește repetat din mai până toamna târziu și este indicat pentru buchete și aranjamente florale. Prețul său  este de 5,95 euro.

chrysler imperial

Alte soiuri sau detalii despre produse le găsiți pe site-ul jardina.eu.

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here