Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

1

Orice spaţiu pe care nu îl folosiţi poate fi transformat într-unul din care nu ai mai vrea să pleci. Arhitecţii de la arhiDOT au transformat un spaţiu urât şi anost într-unul luminos. CasoTeca îţi prezintă o transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou.

Arhitecţii de la arhiDOT au vrut să creeze un spaţiu care este neconvenţional şi reprezentativ pentru ei, un spaţiu mic şi uşor de gestionat. Tinerii au dorit ca în noul spaţiu să se simtă mai mult ca acasă, decât ca la birou. Şi au mai vrut un spaţiu care să le ofere un contact direct cu strada şi oraşul. Fiind în căutarea a ceva neconvenţional, tinerii au dat peste un garaj care mai mult era folosit ca şi spaţiu de depozitare. Garajul are o suprafaţă de 22 de metri pătraţi şi se află la parterul unei clădiri de apartamente, construită în anii ’60 în Bucureşti. Spaţiul uitat a fost transformat într-un birou, iar ce au reuşit tinerii arhitecţi să realizeze ne arată ca un spaţiu anost poate deveni, cu puţină imaginaţie, un loc superb.  

Cu doar o singură cameră, totul a fost proiectat cu eficienţă maximă. Tinerii şi-au dorit să integreze toate utilităţile necesare pentru a funcţiona în mod independent, cu o zonă de lucru şi cu o zonă pentru relaxare şi întâlniri. Totul fără ca acest garaj să creeze impresia de spaţiu înghesuit.

Pe lângă geamul exterior, intervenţiile de finisaj au fost minime. Spre exemplu, podeaua este una epoxidică, dar ceea ce a transformat acest spaţiu este mobilierul.

Despre arhitecţii de la arhiDOT ţi-am mai povestit anul trecut. Vlad şi Dana Boştin au lansat în 2013 o colecţie de prodsâuse care doreşte să readucă îna ctualitate tradiţiile româneşti. Pe lângă piesele de mobilier de inspiraţie tradiţională, cei doi tineri au creat şi ceasuri de perete, care mai pot fi folosite şi ca etajere pentru obiecte mici sau corpuri de iluminat. Pentru mai multe detalii despre colecţia Vatra, intră pe arhiDOT.

CITEŞTE ŞI Produse pentru un decor tradiţional românesc 

Sursa text: Retail Design Blog şi Contemporist Sursa foto: Arthur Tintu

Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou
Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou
Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou
Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

garaj3

garaj4

garaj5

garaj6

garaj7

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here