Trucul care te ajută să decojești mai rapid ouăle. Care este aliatul perfect pentru curățarea oului

1

Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete.

Chiar dacă are atâtea calități, ouăle nu sunt atât de practice, deoarece poate dura mult procesul de decojire. Cu toate acestea, există câteva trucuri.

Soluția pentru a decoji un ou cât mai repede

Fiecare gospodină își dorește să își eficientizeze timpul, dorind să facă orice pentru a își ușura munca.

Din fericire, există multe modalități care ne pot ajuta să salvăm timpul, atât când vorbim de curățenie, cât și de treburile din bucătărie.

Lămâia, aliatul perfect pentru curățarea unui ou

Taie o lămâie și pune-o noaptea în camera unde dormi. E incredibil ce se  întâmplă

Majoritatea persoanelor mănâncă ouă la micul dejun. Ouăle fierte sunt o opțiune mult mai sănătoasă și mai puțin calorică, decât cele prăjite sau omleta. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil, dimineața, după ce ouăle au fiert, să pierdem timp curățându-le.

Mai mult, există posibilitatea de a nu se decoji perfect, pierzând o cantitate mare din ou. Dacă vă doriți să scăpați de această grijă, tot ce trebuie să faceți este să vă ușurați munca, cu ajutorul unei lămâi.

Se taie o felie de lămâie și se introduce în apa în care fierb ouăle. Coaja oului se va înmuia, de la acidul citric. În acest mod, decojirea oului va fi mult mai ușor de efectuat, iar la final, acesta va fi perfect curățat.

Cum se fierb corect ouăle

Ou fiert în cuptorul cu microunde. Este bine să eviți | DCNews

Acest aliment poate fi dăunător, dacă nu procedăm corect. De aceea, trebuie să fim atenți în ce condiții îl depozităm și cum îl gătim. Locul optim pentru depozitarea ouălelor este frigiderul, la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. Mai mult, nu este recomandat să punem ouăle la fiert, imediat după ce au fost scoase din frigider.

Acestea trebuie lăsate pentru a se încălzi puțin. De asemenea, apa nu se va pune la fiert, înainte ca ouăle să fie adăugate. În acest mod, există riscul de a se sparge coaja.

Așadar, oul trebuie ținut la temperatura camerei, înainte să fiarbă. Mai mult, nu este nevoie să puneți oțet sau sare în apa care fierbe, deoarece coaja oului se poate sparge.

un comentariu

  1. […] Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete. Chiar dacă are atâtea calități, ouăle nu sunt atât de practice, deoarece poate dura mult procesul… Cititi mai multe aici: Trucul care te ajută să decojești mai rapid ouăle. Care este aliatul perfect pentru curățarea … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here