Superstiții din popor: De ce nu se spală vinerea rufele

2

De ce nu se spală vinerea rufe și care sunt cele mai tari superstiții legate de spălatul acestora. Există mai multe superstiții, de care oamenii țin cont, pentru a nu le merge rău pe parcursul anului.

Mai mult, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat de ce nu este bine să băgăm rufele la spălat într-o zi de vineri. Aceasta a povestit experiența de care a avut parte în urmă cu ceva timp.

De ce nu se spală vinerea rufe. Explicația Lidiei Fecioru

Bioenergoterapeutul a explicat de ce nu e bine să se spele rufe în ziua de vineri. „Orice zi are vibrația ei și informația ei. Ziua de Vineri ține de Parascheva și de Sfânta Vineri. Povestea mama noastră când eram noi foarte mici și își construise casa. A lucrat și sâmbăta și duminică, nu ținea sărbătorile, avea patru fete.

A spus ca a visat-o pe Sfânta Vineri care era plină de vopsea, de var și a întrebat-o de ce era așa. Sfânta Vineri i-a zis că lumea nu o sărbătorește. Vinerea nu se spală în tradiția noastră româneasca. Vinerea e un fel de sărbătoare, de pregătire de weekend”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit tradiției, se spune că veți avea parte de sărbători triste și veți fi urmărit de ghinion, în cazul în care băgați rufe în mașina de spălat, atunci când vă aflați în post.

De asemenea, persoanele care spală haine seara în timpul postului își spală norocul și atrag asupra lor toate necazurile sufletești.

De ce nu se spală haine Duminica

Duminica nu se spală haine pentru că este ziua Domnului. Persoanele care spală rufe în timp ce lumea e la slujba, în biserică, vor fi urmărite de necazuri.

Se spune că dacă spălați hainele în primele două zile ale lunii iunie e de bun augur. Veți avea noroc tot anul.

Cele mai tari superstiții legate de spălatul rufelor:

  • Nu spălați rufe pe 1 ianuarie. Veți avea ghinion pe plan personal, asta pentru că dacă veți spăla haine în prima zi din an, vă spălați norocul.
  • Este ghinion să vă spălați cearșafurile în Săptămâna Mare, cea a Paștelui. Este una dintre tradițiile respectate de suedezi.
  • Grecii sunt de părere că rufele care sunt spălate în primele șase zile din luna august se vor strica, nu vor rezista foarte mult.
  • Nu se spală rufe duminica. Este o zi dedicata Domnului, dedicată odihnei, relaxării.
  • De asemenea, nu se spală rufe în toate zilele de sărbătoare trecute cu roșu în calendar. Printre acestea se află Boboteaza, Adormirea Maicii Domnului, Sfinții Trei Ierarhi și Învierea Domnului.
  • Femeile care spală haine în Joia Mare le dau morților lături de rufe, în loc de pomană
  • Indienii nu spală haine marțea și joia pentru ca ei cred că atrag mânia zeilor și ceva rău se va întâmpla.
  • Se spune că aveți noroc dacă spălați rufele în primele două zile din luna iunie. Astfel puteți atrage prosperitatea în viața voastră.
  • Dacă rufele se spală ușor cu mâna, atunci veți avea noroc. Daca sunt foarte murdare și mizeria nu iese din ele, veți întâmpina dificultăți.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here