Crassula ovata, planta care aduce bogăţie

0

Crassula ovata este o plantă suculentă, originară din zona semi-aridă Estern Cape –KwaZulu-Natal a Africii de Sud. Aici se ȋntȃlnește pe dealuri cu stȃnci ȋmpreună cu specii de aloe și euphorbiaceae.

Numele știinţific al plantei face referire la frunzele cărnoase, crassus ȋnsemnȃnd ȋn limba latină gros, iar ovata ȋnsemnȃnd cu formă de ou. Genul Crassula cuprinde peste 300 specii raspȃndite ȋn Africa de Sud (peste 150 specii), Europa, Australia, Noua Zeelanda și America.

Crassula ovata crește pȃnă la 1-3 metri. Are o tulpină suculentă, gri-verzui, frunze verzi cu margini roșii și flori roz-palid, parfumate, cu formă de steluţe, grupate ȋn bucheţele. Florile sunt urmate de capsule care conţin numeroase seminţe minuscule.

Planta are o mare putere de regenerare. Fragmente de tulpină și frunzele sunt folosite pentru ȋnmulţirea plantei, producȃnd rapid rădăcini.

Specia are un rol important din punct de vedere ecologic, florile sale atrăgȃnd o mulţime de insecte, frunzele fiind hrană pentru ţestoase, iar tulpinile fiind folosite de viespi pentru așezarea cuiburilor.

Populaţiile din zona de origine a plantei folosesc frunzele și rădăcinile la prepararea unor remedii tradiţionale.

Citește și: https://casoteca.ro/buchete-aranjamente-flori-vacanta-parfumata/

Crassula ovata-ȋngrijire

Crassula ovata se mai numește și planta banilor, fiind considerată aducătoare de belșug și noroc. Se poate crește ușor ȋn ghivece, avȃnd nevoie de expunere la soare și pămȃnt afȃnat, cu drenaj bun. Rezistă la temperaturi de 5-10 grade Celsius. Udarea sa trebuie realizată cu grijă, un sol prea umed dăunȃndu-i.

Se recomandă folosirea unui ȋngrășămȃnt organic la ȋnceputul primăverii cȃnd de altfel, se poate schimba și ghiveciul ȋn cazul ȋn care planta a crescut prea mult.

Atenţie! Crassula ovata este toxică pentru oameni, cȃini, pisici și cai.

Cei care ȋndrăgesc această plantă pot găsi pe piaţă o mulţime de varietăţi de la “Pink Beauty”, “Tricolor”, “Skinny fingers” la “Gollum” și “Hobbit”.

Sursa foto: www.worldofsucculents.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here