Un apartament în tonuri de macarons

2

Un spațiu plin de energie și optimism, în care să simți că acolo este cu adevărat locul tău și unde poți să te să te bucuri de viață.

Asta își doreau proprietarii, o familie cu un copil mic, de la apartamentul de 100 de metri pătrați pe care tocmai îl achiziționaseră: să fie o locuință primitoare și călduroasă.

Pentru amenajare, au ales echipa de designeri de la Jooca Studio. Specialiștii au ales un stil modern, cu câteva elemente în stil industrial, în culori pastelate, inspira[1]te din tonurile de macarons, care să aducă o atmosferă primăvăratică. Ca materiale, a fost folosit lemnul masiv, mdf vopsit, dar și câteva accente metalice.

UN MONOBLOC DIN MOBILIER

Livingul ocupă un spațiu generos, care a permis o separare față de zonele de acces către dormitoare. A fost creată astfel, o extindere a holului de la intrare prin crearea unui „monobloc” din mobilier, care funcționează pentru ambele camere. Pe par[1]tea cu livingul are rol de bibliotecă, iar spre hol are rolul unui corp închis de depozitare. Între cele două elemente de mobilier separatoare a fost construit un perete de rigips îngust, ca închidere laterală pentru corpul de mobilier și astfel încât ușa glisantă să se poată opri în ceva mai rigid ca structură. Prin poziționarea bibliotecii spre hol, au fost eliberați ceilalți pereți din living, lăsând astfel spațiul să respire. Canapeaua, principala pată de culoare a camerei de zi, este modulară, putându-se compune în mai multe feluri.

Accentele de metal vopsit negru reprezintă elemente grafice care completează și subliniază tonurile pastelate în designul interior al acestui apartament. Spațiul liber din dreptul ferestrelor înalte a fost perfect pentru poziționarea zonei de dining. Masa cu blat din lemn masiv și corpul de iluminat de deasupra sa dau un mic accent industrial livingului.

Ca elemente decorative la pereți, au fost folosite compoziții cu dreptunghiuri, realizate din vopsea colorată, în nuanțe calde, pastelate. Bucătăria, în stil clasic. În amenajarea bucătăriei s-a optat pentru un mobilier mai clasic. Fronturile sunt profilate, dar liniile ramelor sunt simple, drepte, pentru a nu ieși, totuși, din zona de design modern.

A fost propusă și aici o mică zonă de luat masa, căreia i s-a creat un spațiu special, separat de frontul de lucru. Folosindu-se de vopsea colorată și de niște rame rotunjite din lemn, acest spațiu a fost transformat în centrul de interes al încăperii. Pentru amenajarea dormitorului au fost preluate câteva elemente de design care se regăsc în living.

Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alături de comoda cu sertare. Un panou de sticlă, cu cadru metalic, separă patul de intrarea în baie. Accentele de negru se întâlnesc și aici, întregind design-ul.

Citește și Tendințe 2021, designerii au un singur cuvânt de ordine: confort

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here