Utile pentru mansardă: Ferestre pentru evacuarea fumului

3
Ferestre de mansardă pentru evacuarea fumului. Sursa foto - Velux

Pentru mansardă, pe lângă ferestrele obișnuite, sunt utile și cele cu funcții speciale, precum acele ferestre pentru evacuarea fumului. Deși sunt numite ferestre, ele sunt de fapt sisteme complete certificate CE, proiectate în conformitate cu normele europene în vigoare, conform producătorului.

Sistemul pentru ventilarea fumului a fost dezvoltat și îmbunătățit permanent de-a lungul timpului pentru a asigura maximul de confort și siguranță în utilizare. O nouă versiune a acestui sistem, produs de Velux, a fost lansată în cursul anului 2015 și este mult mai flexibilă decât cea anterioară deoarece oferă clienților posibilitatea operării mai multor ferestre cu aceeași unitate de comandă, minimizând astfel costurile investiției.

Avantajul acestor ferestre pentru evacuarea fumului este că au același aspect în exterior ca și celelalte ferestre, însă oferă posibilitatea ventilării zilnice prin deschiderea mediană de până la 20 cm cu ajutorul întrerupătorului inclus în panoul de comandă. Datorită articularii mediane, ventilarea zilnică se poate face cu ușurința, împiedicând astfel intrarea frunzelor, a prafului și a stropilor de ploaie.

De ce sa faci hidroizolație pentru acoperiș

Un sistem complet pentru evacuarea fumului este alcătuit din fereastra de mansardă pentru desfumare (model GGL), ramă de etanșare (model EDW sau EDS) și kitul de accesorii (model KFX 210) care conține unitatea centrală de comandă, un senzor de fum și un buton de panică.

O unitate, 4 ferestre

În cazul unui incendiu, fereastra este activata automat de către senzorul de fum (sau manual cu ajutorul unui buton de panică) și se va deschide până la 90 de grade în 60 de secunde din momentul în care senzorul detectează fumul.

La o unitate centrală de comandă se pot conectă până la patru ferestre, 10 senzori de fum și până la 10 butoane de panică auxiliare. Sistemul permite conectarea cu sisteme externe de alarmă ABA.

Un alt avantaj este că, separat se poate achiziționa și un senzor de ploaie special care va închide fereastra la primii stropi de ploaie, dar o va lăsa deschisă dacă aceasta primește semnal de la senzorul de fum.

Caprifoiul, perdele de flori parfumate

Ventilarea mansardei. Sursa foto - Velux
Ventilarea mansardei. Sursa foto – Velux

La aceasta fereastră se pot instala rulouri interioare opace, jaluzele sau rulouri decorative cu rol de diminuarea a luminii sau de control total al acesteia.

 

Sursa: Velux

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here