Utilizări uimitoare ale lămâii

3

V-am povestit recent cum puteţi utiliza zaţul de cafea în casă, dar şi în grădină. Şi lămâia are ale întrebuinţări, nu doar pentru a face limonadă sau la prepararea unor prăjturi savuroase. CasoTeca îţi spune ce utilizări uimitoare ale lămâii poţi folosi în casă.

Ce poţi face cu zaţul de cafea

Le găsim pe rafturile magazinelor tot timpul anului şi le folosim la mâncare, la limonadă sau în ceai pentru că ştim că ne aduce un important aport de vitamina C. Dar, acidul citric din lămâie ne poate ajuta să facem mai repede şi mai uşor curăţenie în casă. Iată câteva utilizări uimitoare ale lămâiilor.

Lămâia are şi putere de curăţare. Spre exemplu, pentru a obţine o soluţie de curăţat, lasă coji de lămâie timp de o săptămână sau două într-un borcan cu oţet.  Apoi utilizează acest amestesc cu apă în proporţie de 50/50 şi ai deja o soluţie de curăţat. În plus, este o variantă ecologică la toate soluţiile care conţin chimicale.

Utilizări uimitoare ale lămâiei

Pentru întreţinerea mobilierului, amestecă o parte de suc de lămâie cu două părţi de ulei de măsline. Pune apoi amestecul pe o cârpă  şi foloseşte-o penru a lustrui mobilierul. Tot pentru strălucire, poţi folosi sucul de lămâie şi pentru pantofii din piele.

Da, curăţenia în baie este un chin, mai ales când vine rândul bateriilor sau a capetelor de duş. Trebuie să ştii că murdăria poate fi curăţată cu ajutorul unei lămâi. Taie o lămâie în două şi freacă bateriile, apoi clăteşte. E atât de simplu! Mai poţi folosi sucul de lămâie şi pentru uşile de sticlă de la duş, pentru a îndepărta urmele de săpun sau gel de duş. În plus, aşa se împrospătează şi aerul din baie.

Utilizări uimitoare ale lămâiei

Cui i-ar fi trecut prin minte că poţi curăţa atât de simplu cuptorul cu microunde? Pune un bol plin de apă în inteior, taie o lămâie în două, scurge sucul în apă, iar apoi pune şi ce a mai rămas din lămâie. Găteşte pentru cinci minute. Îndepărtează cu grijă bolul şi curăţă interiorul cu o cârpă. Cuptorul cu micorunde va străluci de curăţenie.

Dacă ai cuţite ruginite, aplică suc de lămâie pe suprafaţa lor şi lasă-le aşa pentru câteva minute. Petele de rugină sunt îndepărtate de puterea cidului citric.

Utilizări uimitoare ale lămâiei

Tot cu ajutorul cojilor de lămâie poţi obţine parfum pentru casă. Fierbe cojile de lămâie la foc mic. Acest lucru permite eliberarea uleiului în apă, dar şi în aer. Adaugă cuişoare sau scorţişoară în acest amestec pentru a obţine un odorizant de toamnă! Cojile de lămâie mai pot fi folosite şi ca odorizant în frigider.  Pune  mai multe coji într-un bol şi lasă-l în frigider. Astfel, interiorul frigideruli va mirosi întotdeauna a proaspăt.

Tocătoarele pentru legume pot fi curăţate şi dezinfectate tot cu ajutorul lămâilor. Ştim cât de greu este să scoţi mirosul de peşte sau usturoi de pe tocătorul de lemn. Iată ce poţi face: freacă tocătorul cu partea exterioară a unei coji de lămâi, clăteşte şi lasă se se usuce la soare, pentru o mai bună dezinfectare.

Utilizări uimitoare ale lămâiei

Sucul de lămâie poate fi un bun înlocuitor pentru înălbitor. Pune suc de lămâie alături de detergent în maşina de splălat, iar petele vor dispărea. Dacă ai de-ai face cu pete dificile, toarnă suc direct pe pată şi lasă haina să se usuce la soare.

Utilizări uimitoare ale lămâiei

 Sursa foto: Pinterest

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here