Ventilarea eficientă în bucătăria unui restaurant – care sunt avantajele montării unui plafon cu ventilație și recuperare de căldură

5

Ventilația cu recuperare de căldură în incinte este o soluție tehnică prin care o încăpere este aerisită în permanență, în timp ce temperatura rămâne constantă, fără a genera costuri suplimentare de încălzire sau răcire (după caz).

Sistemul se poate adapta la orice tip de interior, iar dacă vorbim de bucătării profesionale, acesta devine extrem de eficient. Aburii și mirosurile sunt eliminate prin gurile de extracție, în același timp cu căldura excesivă, în timp ce sistemul introduce aer curat la aproape aceeași temperatură cu cel evacuat. Producătorul ceh de sisteme de ventilație ATREA a conceput un sistem revoluționar de ventilare a bucătăriilor profesionale, eliminând din peisaj tradiționalele hote. Evacuarea și introducerea aerului proaspăt se face direct prin grilele montate în plafon, sistemul asigurând în același timp și iluminarea spațiului în parametrii utili.

Cum funcționează o instalație de ventilație cu recuperare de căldură într-o bucătărie?

Aerul viciat este extras din spațiul de lucru prin grilele de ventilație din sistemul montat în tavan, iar căldura acestuia se transferă aerului de afară pe care centrala ATREA îl introduce în aceeași incintă, după ce în prealabil îl filtrează.

Inovația unui sistem cu recuperare de căldură constă în faptul că cele două fluxuri de aer nu au contact, ci se transferă doar căldura de la unul la altul. Astfel, în spațiul de lucru există în permanență un aport de aer proaspăt, temperatura rămănând constantă, fără aburi sau condens. Prin montarea unui sistem de ventilație a bucătăriei prin plafon se evită și un alt fenomen atât de nedorit și de neevitat în orice bucătăarie, și anume depunerile de grăsime și arsuri de pe hotele clasice.

Producătorul ceh ATREA ne asigură că costul pentru instalarea și întreținerea ventilației bucătăriei de restaurant printr-un sistem cu recuperare de căldură prin plafon nu este mai ridicat decât acela al montării unei hote profesionale clasice.

Mai mult decât atât, estetica și ergonomia unei bucătării fără apăsătoarele hote zgomotoase se schimbă radical atunci când sistemul de evacuare se află montat direct în tavan.

Un alt avantaj major al unui astfel de sistem este faptul că poate fi integrat cu sistemul de ventilație și climatizare al restaurantului. Astfel, centrala cu recuperare de căldură care preia fluxurile de aer cald din bucătăria restaurantului, poate gestiona aceleași trasee de aer și pentru restul restaurantului, producând în permanență aer curat și o ambianță plăcută pentru clienții care iau masa, indiferent de momentul zilei.

Citeşte şi Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură devin o necesitate în rezidențial

 

5 comentarii

  1. […] Ventilația cu recuperare de căldură în incinte este o soluție tehnică prin care o încăpere este aerisită în permanență, în timp ce temperatura rămâne constantă, fără a genera costuri suplimentare de încălzire sau răcire (după caz). Sistemul se poate adapta la orice tip de interior,… Cititi mai multe aici: Ventilarea eficientă în bucătăria unui restaurant – care sunt avantajele montării unui plafon… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here