Cum se face curățenie în mod corect în diverse clădiri rezidențiale

1

Spațiile de locuit rezidențiale sunt clădiri care adăpostesc un număr ridicat de persoane care, în mod normal, au o anumită caracteristică în comun. Acestea au de obicei camere diferite: camere individuale sau comune pentru dormit; băi individuale sau comune; bucătărie și camera de zi; zonă exterioară și alte camere de petrecere a timpului liber.

Curățarea acestora este foarte importantă și trebuie să urmeze un protocol cheie, astfel încât să fie îndeplinită igiena necesară. În acest articol vă explicăm detaliile și pașii de urmat pentru o curățenie corespunzătoare a diverselor clădiri rezidențiale.

Frecvența curățeniei în spațiile de locuit

Pardoselile și suprafețele tuturor încăperilor din interiorul acestor clădiri trebuie curățate zilnic. Coșurile de gunoi trebuie golite regulat cu o frecvență de două ori pe zi. Zonele comune ale spațiilor sunt folosite de toți membrii săi, astfel că este foarte necesar să se efectueze o curățenie intensivă.

Când vine vorba de centrele de îngrijire medicală, este nevoie de o frecvență mai mare și de tehnici mai atente din cauza caracteristicilor celor care locuiesc în ele, evitându-se astfel proliferarea și transmiterea microorganismelor patogene. Toaletele din acest tip de clădiri trebuie curățate cel puțin de două ori pe zi. Acestea ar trebui să fie întotdeauna curățate din interior spre exterior.

Curățarea pardosesilor

Pardoselile trebuie curățate cu ajutorul unui sistem de curățare umedă, care constă în umezirea ustensilelor folosite și care împiedică răspândirea prafului, care este dăunător pentru sănătatea locuitorilor din aceste spații. Pentru a efectua curățenia, trebuie folosite două găleți diferite: una care conține apa și produsul de curățat și alta care conține doar apă pentru clătire. În același mod, mopul trebuie să fie diferit pentru fiecare. Produsele de curățat trebuie să fie detergenți cu proprietăți antibacteriene.

Curățarea toaletelor în reședințe

Băile trebuie curățate cu detergenți anti-bacterieni, lichizi și ne-corozivi, care nu strică diferitele elemente. Este important ca pereții sau suprafețele să nu rămână umede, deoarece ar putea facilita apariția ciupercilor. Curățarea toaletelor trebuie făcută atât în ​​interior, cât și în exterior, fără a uita scurgerile.

Curățarea camerelor individuale

De asemenea, curățarea spațiilor rezidențiale presupune curățarea camerelor individuale sau duble (cele mai des întâlnite). Pentru a le curăța, este important să se oprească aerul condiționat sau încălzirea, se se golească recipientele și să se deschidă ferestrele pentru a aerisi spațiul timp de cel puțin 20 de minute. Mobilierul poate fi curățat cu șervețele umezite cu apă și produsul potrivit.

Ce produse trebuie folosite în curățarea locuințelor?

Este important să știți cum să alegeți produsele de curățat, deoarece acestea pot dăuna sănătății locuitorilor dacă compoziția lor include alcool sau acizi. Apa este cel mai de bază produs de curățat și dizolvă murdăria, dar necesită adăugarea de produse chimice pentru combaterea germenilor. Când se face curățenie în interiorul clădirii este important să nu se uite de dezinfectarea tuturor suprafețelor și zonele publice, deoarece, în cazul în care nu sunt dezinfectate în mod corespunzător, zona se poate fi re-murdări foarte repede.

De exemplu, înălbitorul este unul dintre produsele care ridică cele mai multe semne de întrebare. Capacitatea sa de dezinfecție este foarte ridicată și este foarte necesar când se face curățenie în grupurile sanitare, dar capacitatea sa de a distruge  toate microorganismele este pusă la îndoială de specialiștii în curățenie. Suprafețele care sunt sensibile la clor nu pot fi curățate cu acest produs și nu se poate amesteca cu alte substanțe chimice puternice de curățat, cum ar fi amoniacul. În plus, lumina provoacă pierderea calității proprietăților înălbitorului.

Recomandări privind realizarea curățeniei în spațiile rezidențiale

Curățenia și igiena sunt două elemente esențiale fie în centrele de îngrijire medicală, fie în căminele pentru studenți. Primul tip de reședință necesită o igenienizare profundă și o dezinfecție aprofundată necesară pentru sănătatea locuitorilor. Cu toate acestea, curățenia în cămine, de asemenea, trebuie realizată temeinic, deoarece cei care locuiesc în aceste cămine sunt tineri și de multe ori tind să nu își facă în mod corespunzător curățenie în propriile camere și să aibă grijă de spațiile comune.

Locuințele studențești sunt locuri unde se organizează petreceri și evenimente care reunesc mulți tineri care beau de obicei și nu acordă atenție mediului înconjurător. Din acest motiv, curățenia trebuie făcută respectând anumiți pași și tehnici.

Oricine are nevoie de o curățenie impecabilă în astfel de spații rezidențiale, Conex Clean este soluția perfectă. Această firmă de curățenie profesională din București, este capabilă să ofere servicii de curățenie apartamente și case, servicii de curățenie birouri etc., de înaltă calitate chiar și când nimeni nu se uită.

Citește și 6 modalități DIY de curățare cu produse naturale

un comentariu

  1. […] Spațiile de locuit rezidențiale sunt clădiri care adăpostesc un număr ridicat de persoane care, în mod normal, au o anumită caracteristică în comun. Acestea au de obicei camere diferite: camere individuale sau comune pentru dormit; băi individuale sau comune; bucătărie și camera de zi; zonă… Cititi mai multe aici: Cum se face curățenie în mod corect în diverse clădiri rezidențiale […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here