Viessmann, centrale termice pentru toate sursele de energie

0

Atmosfera intimă şi confortabilă a locuinţei ţine de multe elemente. Adesea însă, confortul termic este un factor-cheie în această ecuaţie. Dezvoltatorii marilor complexe rezidenţiale au înţeles acest aspect şi aleg, pentru siguranţă, produse premium când vine vorba de instalaţiile termice.

În această ecuaţie, centralele termice de la Viessmann sunt din ce în ce mai des o soluţie, fie că e vorba despre garsoniere, apartamente sau case unifamiliale. Pentru că producătorul german este prezent la noi în ţară cu sisteme personalizate pentru toate sursele de energie, le face treaba mai uşoară dezvoltatorilor, dar şi viaţa mai confortabilă proprietarilor.

 Între soluţiile producătorilor de centrale termice de la Viessmann avem cazanele pe combustibil lichid şi gazos în condensaţie, dar şi module de congelare,  sisteme de energie regenerabilă, sisteme termice solare, pompe de căldură etc..

De ce aleg dezvoltatorii imobiliari centrale termice Viessmann

Proiectele dezvoltatorilor imobiliari au luat amploare după căderea care a urmat crizei, astfel că, în materie de clădiri rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 18,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În acest context producătorul de centrale termice Viessmann este în topul preferinţelor dezvoltatorilor imobiliari în materie de centrale termice în condensaţie. Ansambluri rezidenţiale precum Greenfield Residence, Cortina Residence, Berceni Residence sau 21 Downtown Unirii au în dotare astfel de produse premium.

Conform surselor oficiale, în 2015 Viessmann a vândut mii de astfel de centrale termice în condensaţie, iar modelul cel mai bine vândut este centrala murală Vitodens 050. De reținut faptul că o centrală termică de apartament Viessmann devine o alegere „economică” pentru că are costuri de întreținere mici și consumă puțin, mai puţin decât orice cazan în condensaţie. Astfel, orice apartament va avea lună de lună facturi mici la gaze, însă confort termic pentru locatari.

Centrale de apartament Viessmann: în gura lumii!

centrala viessmannPe Facebook,  regăsim centralele Viessmann într-o serie de recomandări raportate la nevoile consumatorilor interesați de centrale termice de apartament sau, altfel spus, centrale murale.

Pentru un apartament cu 4 camere şi 120 mp, aflăm de pe Misiunea Casa că „ (…) centrala de apartament Vitodens 050 cu puterea de 24kw este ok, ea acoperă până la 180mp. Acum dacă ne referim la consumul de apă pentru cele trei puncte de care aţi amintit dumneavostră, e important de ştiut cât de des se vor folosi concomitent.Centrala termică asigură un debit mulţumitor la doi consumatori, dar dacă e nevoie de o cantitate mai mare de apă, atunci ar fi recomandat centrala murală Vitodens 111 care are boiler încorporat”.

Atunci când vine vorba de sistemul de control la distanţă prin internet al centralei termice, recomandarea de pe forumul Renovat este: „ (…) un modul Viessmann Vitocom 100 LAN1 pentru controlul la distanţă. Trebuie descărcată aplicaţia Viessmann Vitotrol app. cu care se pot controla parametrii centralei prin internet. Se poate controla prin telefon şi se descarcă gratuit din google play sau appstore”.

Cât despre o casă de 200 mp, cu 3 bai şi bucătărie, recomandarea este Viessmann Vitodens 100: „ (…) aveţi nevoie de modelul cu puterea de 35 kw. Având în vedere necesarul mare de apă pentru trei băi şi bucătărie, vă recomand să mergeţi pe variant centralei termice Vitodens 100 doar pentru încalzire la care să-i ataşaţi un boiler extern tot de la Viessmann şi în acest fel vă asiguraţi un confort sporit la apa caldă. La fel de ok poate fi Vitodens 111”.

Viessmann în proiecte de anvergură  viessmann 2

Compania a instalat cetralele termice pentru întregul proiect Băneasa, care include mall-ul Băneasa Shopping City, magazinul Ikea şi Băneasa Business & Technology Park, dar şi pentru fabricile de bere Craiova și Ciuc, pentru Teatrul Național din Cluj, aeroporturile din Timişoara şi Sibiu, precum și pentru compania Linde din Năvodari.

În sectorul industrial, proiectul cel mai important al Viessmann a fost instalarea, în 2007, a unei centrale termice pentru Automobile Dacia, valoarea proiectului fiind de două milioane de euro.

Centralele termice Viessmann au fost şi vor rămâne soluţia perfectă pentru căldura şi siguranţa familiei tale!

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here