VLAdiLA, un vis antreprenorial pus pe tapet

1

În urmă cu patru ani, un vis devenea realitate. Acum se numește casa de tapet VLAdiLA, cei doi fondatori-visători, soții Oana și Dragoș Vlădilă, transformându-și numele într-un brand care a reinventat designul interior din România și chiar de peste hotare.

Tapetul VLAdiLA a devenit nelipsit din cele mai exclusiviste amenajări, mulți arhitecți plecând de la el în momentul în care își încep un nou proiect. Bineînțeles, succesul se poate cuantifica și mai clar: 15 designeri proprii, peste 200 de designeri colaboratori, mii de clienți și o cifră de afaceri ce are șase zerouri în euro.

Toată construcția are la bază multă muncă, atenție la detalii și, poate cel mai important, o mare pasiune. „Ne place armonia, iubim să trăim în mijlocul ei și vrem să simțim apartenență, iar spațiul le poate crea pe amândouă și ne poate oferi aceste două stări. Fie că vorbim despre locuința personală sau despre spațiile închise publice, considerăm că tapetul poate oferi o notă reprezentativă locului, devenind, în felul acesta, exprimabil”, își explică Dragoș Vlădilă curajoasa alegere.

După atâția ani de comunism, gusturile românilor în materie de design au rămas încă alterate. Totuși, de ceva timp, lucrurile chiar au început să se schimbe. Românii au călătorit și au văzut multe, arhitecții și designerii din România au învățat bine și sunt foarte creativi, în timp ce pe piață au apărut din ce în ce mai multe produse premium. VLAdiLA face parte din această schimbare: promovează bunul gust și inspiră.

Un tapet pentru fiecare dorință

Creionată în jurul nevoilor clientului, afacerea gândită de soții Vlădilă este una cât se poate de complexă. Pentru a asigura cea mai bună calitate și a îndeplini cele mai pretențioase cerințe, întregul proces, de la idee, creație, design, producție și montaj se desfășoară in-house.

 

„Poveștile tapetelor noastre iau naștere prin metoda tradițională a picturii în ulei sau acrilic și a picturii moderne pe tabletă grafică, lucru care nu se mai regăsește la niciun alt producător din nișa din România. Totodată, serviciul «custom» pe care noi îl oferim clienților noștri ne face unici. Punem la dispoziția celor care ne trec pragul posibilitatea de a schimba palete cromatice, de a crea de la zero un model sau de a modifica orice își dorește clientul”, arată Dragoș Vlădilă.

Apoi are loc partea de producție propriu-zisă, în cadrul propriei fabrici. Echipamentele pe care se realizează imprimarea sunt ecologice și conțin cerneluri pe bază de apă, iar materialele tapetelor sunt, de asemenea, ecologice și reciclabile. „Serviciile de montaj pe care le oferim clienților noștri încheie cercul experienței 360 VLAdiLA, o experiență completă pentru oricine ne trece pragul.”, completează antreprenorul.

 

VLAdiLA pune la dispoziția clienților trei tipuri de materiale, cu trei texturi diferite. Fiecare persoană își poate alege materialul în funcție de buget sau de efectul pe care dorește să îl obțină: textura smooth, mată și fină la atingere, textura canvas, ce creează iluzia unei pânze de tablou pictat pe perete sau tex- tura linen, special folosită de cei care vor să dea senzația unui perete îmbrăcat în țesătură de in.

„Aceste particularități ale tapetelor noastre le transformă într-un mediu de exprimare vizuală și tactilă, devenind totul extrem de senzorial: atingere, privire, tușele folosite, textură”, oferă Dragoș Vlădilă o mostră din bogatul portofoliu al casei de tapet.

Colecțiile VLAdiLA provoacă și impresionează. Ceea ce iese din mâna designerilor este mai mult decât un simplu tapet, poate fi considerat, fără nicio exagerare, artă.

„Ne căutăm inspirația în fiecare loc pe care îl vizităm, în fiecare carte pe care o citim și în fiecare galerie de artă în care pășim. Inspirația noastră vine din tot ceea ce trezește emoție: un cuvânt, o stare, o îmbrățișare, o privire – toate dau naștere unei stări de tensiune creatoare care se transformă în cele mai expresive desene și, ulterior, modele de tapet”, destăinuie antreprenorul unul dintre secretele succesului.

VLAdiLa, mai mult decât tapet

Încă din anul 2020, cei doi antreprenori au început procesul de internaționalizare a brandului, tapetul VLAdiLA putând fi achiziționat în orice colț al lumii. De atunci, mica afacere a crescut rapid, iar în 2021 a atins un prag de maturitate: un milion de euro.

Și echipa a crescut, fiind formată în prezent din 44 de angajați și colaboratori interni. De asemenea, peste 200 de designeri și arhitecți au devenit colaboratori VLAdiLA. Ajunși la un astfel de nivel, Oana și Dragoș Vlădilă au realizat că pot să aducă multă valoare adăugată și în alte nișe ale designului interior.

„Am lansat oficial linia de mobilier și textile pentru tapițerii, alături de obiecte de decor. Pentru noi, această lansare reprezintă un pas important în dezvoltarea și diversificarea gamei de produse disponibilă pentru clienții noștri”, explică Dragoș Vlădilă.

Tapet în tendințe

„Venim în întâmpinarea clienților cu o nouă colecție de tapet numită Más a Tierra, un sanctuar în care se vor lăsa fascinați de sălbăticia desenată cu atât de mult talent și dibăcie pe tapet, de plante imaginate, de compoziții feerice menite să transpună privitorul într-un univers cabalistic.

Ne dorim să creăm în fiecare casă un univers aparte, în care fiecare să se regăsească, să-și încarce bateriile pentru fiecare zi. Vegetalul luxuriant prezent în această colecție va teleporta privitorii către o altă lume, o lume a introspecțiilor, o sălbăticie care îi va îmbia să se abandoneze într-o poveste desenată pe pereții casei lor.

Abandonul în arta frumosului reprezintă o experiență revelatoare care îi va transforma, îi va face să privească viața cu alți ochi, să descopere adevăratele valori și să devină mai buni… mai buni cu ei înșiși, cu cei din jur, cu animalele și plantele, cu arta.” – Dragoș Vlădilă, antreprenor.

un comentariu

  1. […] În urmă cu patru ani, un vis devenea realitate. Acum se numește casa de tapet VLAdiLA, cei doi fondatori-visători, soții Oana și Dragoș Vlădilă, transformându-și numele într-un brand care a reinventat designul interior din România și chiar de peste hotare. Tapetul VLAdiLA a devenit nelipsit… Cititi mai multe aici: VLAdiLA, un vis antreprenorial pus pe tapet […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here