Funcționalitatea și atenția la detalii, laitmotive în amenajarea unui apartament cu trei camere

1

Proiectul realizat de echipa Next Interior constă în amenajarea unui apartament de 3 camere, cu o suprafață de 95 de metri pătrați, din București, preluat la alb.

Proprietarii, o familie tânără cu două fetițe, și-au dorit o amenajare contemporană, minimalistă și aerisită, cu o paletă cromatică neutră și câteva inserții de culoare, precum galben muștar și albastru. Separat, pentru camera celor două fetițe, care este și vedeta amenajării, a fost abordată o paletă cromatică complet diferită, optându-se pentru nuanțe de roz pudrat și bej.

Pentru că beneficiarii și-au dorit să obțină cel mai bun rezultat, au apelat la serviciile noastre complete. Echipa noastră a predat apartamentul «la cheie», ne-am ocupat atât de proiectul de amenajare cât și de partea de mobilare a apartamentului, care presupune plasarea comenzilor, primirea la locație a tuturor obiectelor propuse în amenajare și montarea acestora pe poziție”, explică Daniela Truță, arhitect interior și co-owner Next Interior.

Soluții pentru o amenajare cu stil

Livingul este încăperea în care proprietarii urmau să își petreacă cel mai mult timp, și de aceea i s-a acordat o atenție deosebită în amenajare. Încăperea înglobează zona de living, cu o canapea generoasă de la Divani&Sofa’, o zonă de dining cu masă extensibilă de la The Home, scaune din catifea de la Ioooi și o bibliotecă realizată pe comandă.

Pe peretele de accent din spatele canapelei s-a aplicat vopsea decorativă de la San Marco. Pentru că beneficiarii și-au dorit să integrăm o tematică geometrică, s-a folosit lemn masiv pentru placarea din spatele televizorului, pentru a putea obține un model geometric frezat în placă.

De asemenea, arhitecții au apelat la un pictor care a realizat tabloul geometric alb-negru din fața mesei de dining. Perdelele și draperiile într-o nuanță îndrăzneață de albastru sunt de la Decora Design.

În dormitorul matrimonial s-a folosit una dintre soluțiile preferate de specialiștii Next Interior pentru dormitoarele lungi și înguste: dulapul de haine care înconjoară patul. Astfel s-a obținut și spațiu pentru un colț de citit compus dintr-o biblioteca și un fotoliu de la Divani&Sofa’. Aici regăsim aceleași inserții de lemn, benzi LED și culori neutre cu accente de galben și albastru. Patul tapițat cu ladă este de la Ioooi.

Una dintre provocări a fost realizarea unei bucătării complet echipată și funcțională pentru o familie cu pa- tru membrii într-un spațiu relativ redus.

Cea mai bună soluție a fost organizarea mobilierul în formă de „U” pentru a fructifica tot spațiul: pe latura din stânga este chiuveta și plita cu mașina de spălat vase sub ea, sub fereastră s-a obținut un spațiu de lucru pe blat și a fost poziționat cuptorul în partea de jos, iar în dreapta a rezultat un blat mai îngust cu 2 locuri de ședere și încă o mică depozitare cu nișă pentru aparatul de cafea și cuptorul cu microunde.

De asemenea, a fost gândită și o extensie a mesei de bar, sub blatul principal, pentru a putea să stea mai mult de două persoane la masă atunci când se dorește.

Vedeta proiectului este camera celor două fetițe, care au 4 și 11 ani. Provocarea a fost obținerea unui interior pe placul amândurora, având în vedere diferența de vârstă. Și-au dorit ca fiecare să aibă patul ei, dar să fie cât mai aproape una de cealaltă, așadar cea mai bună soluție a fost poziționarea paturilor unul în continuarea celuilalt, obținând practic o structura cu elemente decorative, precum arcada, prevăzută în partea de jos cu sertare. Lângă ansamblul celor două paturi este și biroul dublu.

Știind că au o colecție de jucării și cărți impresionantă, arhitecții au încercat să obțină cât mai multe spații de depozitare, mai ales sub formă unor cutii deschise la care să poată să ajungă cu ușurință.

Tematica cu unicorni a fost un must-have, mai ales pentru cea mică, deci tapetul cu unicorni, nori și iepurași de la VLAdiLA s-a integrat perfect cu dormitorul.

Pentru a continua tematica, s-au aplicat pe dressing steluțe și norișorii colorați realizați pe comandă. Singurele elemente care nu sunt custom-made sunt două scaune roz pudrat de la Ikea și corpul de iluminat de la același furnizor. Fetele au și propria baie, în care s-a continuat aceeași linie de design ca în dormitor.

un comentariu

  1. […] Proiectul realizat de echipa Next Interior constă în amenajarea unui apartament de 3 camere, cu o suprafață de 95 de metri pătrați, din București, preluat la alb. Proprietarii, o familie tânără cu două fetițe, și-au dorit o amenajare contemporană, minimalistă și aerisită, cu o paletă… Cititi mai multe aici: Funcționalitatea și atenția la detalii, laitmotive în amenajarea unui apartament cu trei camere […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here