Vrei să închizi terasa sau veranda cu sticlă? Care sunt avantajele

2

Dacă închizi terasa sau verand, poți avea parte de mai multe avantaje, dar nu numai atât. Indiferent de anotimp, terasa (sau veranda) se va transforma în locul ideal pentru întreaga familie. Prin intermediul unei verande sau a unei terase se redefinesc limitele casei, ce da naștere unui nou tip de habitat, mai spațios mai luminos.

Acoperirea acestor verande sau terase prezintă multe avantaje, reușind să valorifice aspectul casei, fiind o investiție practică pe termen lung. Mai mult, terasa sau veranda astfel închisă este mai mult o extensie cu aspect de seră, însă avantajul principal este acela că geamurile mari din care este compusă această învelitoare va permite o conexiune permanentă cu mediul exterior.

Avantajele aduse de terasa sau veranda închise cu sticlă

Terasele și verandele acoperite măresc spațiul, așadar pot să devină o adiție excelentă mai ales pentru hoteluri, pensiuni, restaurante și așa mai departe, dar și pentru casele. Cel mai des se întâlnesc astfel de terase acoperite sau verande la piscine și se bucură de un succes enorm mai ales pentru cei care doresc să își pună corpul în mișcare pe timpul iernii. Astfel nu mai este necesar să se aștepte sezonul costumelor de baie pentru a putea profita de câteva ture de bazin.

IMG_4191 Astfel, din punct de vedere al avantajelor investiționale pe care le prezintă o piscină acoperită se reduc costurile de întreținere și curățenie a acestora cel puțin la jumătate.

Cum se închid terasele

În ziua de astăzi, din punct de vedere al design-ului interior, s-au conturat o mulțime de stiluri ce sunt aplicate sau adaptate în funcție de preferințe îmbinându-se armonios cu restul locuinței. Aceste închideri de terase sau verande pot fi transformate chiar și într-un living mai spațios sau ca o prelungire a sa oferind o priveliște excepțională către mediul exterior.

Închiderile de terase sau verande se realizează cu profile din aluminiu, profile speciale, cu rupere termică, vopsite în câmp electrostatic. În funcție de preferințe aceste închideri de terase sau verande se pot realiza cu uși armonice sau glisante. De asemenea se pot instala sisteme de închidere pentru a spori siguranța din interior.

CITEȘTE ȘI Sticla vopsită – un element decorativ pentru un aspect deosebit

Modalității de închidere a teraselor și verandelor

Două dintre cele mai populare modalități de închidere a verandelor sunt reprezentate de varianta Imperial și varianta Orangerie. Despre varianta Imperial se poate menționa faptul că este una simplă, fiind compusă din acoperirea integrală a terasei cu sticlă.

Orangerie este varianta complexă a închiderilor teraselor ce are drept avantaj, datorită componenței acoperișului, conectarea la diferite tipuri de clădiri. Această modalitate le permite arhitecților să se joace cu tipul de acoperiș putând să realizeze diferite conectări la mai multe tipuri de clădiri în diferite unghiuri mulțumită cornișei de lemn.

Atunci când vorbim despre varianta Orangerie, modalitățile de închidere terase sunt nelimitate întrucât se permite proiectarea acestuia în funcție de preferințele clientului, depinzând de caracteristicile pe care le prezintă clădirea. Acoperișul plat poate fi proiectat individual pentru aproape orice formă. Combinația cu diferite forme și dimensiuni de cupolă de sticlă face ca această variantă mai complexă, Orangerie, să fie uimitor de adaptabilă.

Stilul particular al acestei modalități de închidere terase sau verande, se face în funcție de diferitele modalități de tăiere, fiind excelente pentru a crea o extensie a spațiului de locuit.

O soluție tehnică ingenioasăverande-exterior-3

Această soluție tehnică prezintă un impact atât din punct de vedere vizual cât și din punct de vedere al confortului pe care îl prezintă.

Așadar, aceste închideri terase nu reprezintă numai un aspect estetic ci un adevărat stil de viață care să fie abordat, încurajând întreprinderea unor noi activități și nu numai.

Indiferent dacă se adresează spațiilor publice sau private, oferă aceleași caracteristici uimitoare și avantaje greu de egalat.

Închiderile terase indiferent dacă sunt realizate după metoda Orangerie sau Imperial pot fi adaptate astfel încât să se potrivească cu restul design-ului și să fie în același timp o încăpere care să ofere ocazia de a vă bucura de mediul exterior fără să fiți supus condițiilor improprii ale vremii.

De asemenea, se pot echipa verandele cu sticla încălzită electric și optând pentru un asemenea sistem se vor înlocui modalitățile clasice de asigurare a căldurii și climatizare.

CITEȘTE ȘI Soluții pentru izolarea termică a locuinței: polistiren sau vată minerală

Avantajele nu sunt deloc de neglijat și, indiferent de metoda aleasă pentru a închide terasa sau veranda, profesioniștii stau la dispoziția clienților lor cu cele mai optime soluții și nu numai. Indiferent de modalitatea aleasă se asigură un aspect estetic deosebit și elegant, astfel că indiferent că se adresează unui spațiu public sau privat va reuși să ofere gradul de confort și alte avantaje mult așteptate.

DSC_3325

SURSA – Cystar Glass

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here