Zece moduri de a calma durerea în gât

0

O durere în gât poate fi primul semn al unei răceli, un efect secundar al corzilor vocale tensionate sau o indicație a unei afecțiuni mai serioase, precum infecția streptococică. Dacă aceasta nu este însoțită de febră, nu trebuie totuși să vă alarmați. Cel mai bine ar fi, dacă starea de sănătate se înrăutățește, să sunați doctorul de familie pentru sfaturi. În această perioadă, evitați să chemați salvarea pentru orice problemă sau să mergeți direct la camera de gardă.

În plus, vestea bună este că cele mai bune tratamente le găsim acasă, potrivit lui  Jeffrey Linder, medic la Brigham and Women’s Hospital din Boston.

Antiinflamatoare

Administrarea de medicamente antiinflamatoare reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente.
“Aceste medicamente te vor face să te simți mai bine și vor reduce mai inflamarea asociată cu durerea din gât”, a explicat Dr. Linder.

Gargară cu apă sărată

Mai multe studii au constatat că gargara cu apă sărată, călduță, poate reduce durerea și ajută la alungarea bacteriilor. Medicii recomandă dizolvarea unei jumătăți de lingurițe de sare într-o cană cu apă. Dacă gustul nesărat este neplăcut, adăugați o cantitate mică de miere.

Pastile de tuse/supt

Pastilele de tuse stimulează producția de salivă, care ajută la umezirea gâtului. Pentru un beneficiu suplimentar alegeți variantele cu un ingredient de răcire sau amorțeală, precum mentol sau eucalipt.

Sirop de tuse

Chiar dacă nu tușiți, siropul de tuse poate ajuta la ameliorarea durerilor. Dacă conduceți sau sunteți la locul de muncă, alegeți o formulă care să nu provoace somnolență.

Rămâneți hidratat

Hidratarea este foarte importantă atunci când sunteți bolnav și aveți gâtul iritat sau inflamat.
“Hidratarea menține membranele mucoase umede și mai în măsură pentru a combate bacteriile, făcând corpul mai capabil să lupte împotriva altor simptome de răceală”, a explicat Dr. Linder.

Ceai

O ceașcă de ceai cald din plante are un efect liniștitor pentru durerea din gât. Ceaiurile care nu sunt din plante (negru, verde alb sau din frunze) conțin antioxidanți care întăresc imunitatea și combat infecțiile. Pentru un efect suplimentar, adăugați o linguriță de miere.

Supă de pui

Supa de pui este un remediu vechi pentru tratarea răcelilor și poate calma, cu ușurință, o durere în gât. Supă are un beneficiu suplimentar: mâncatul poate fi dureros atunci când avem gâtul inflamat, iar aceasta ne oferă substanțele nutritive de care avem nevoie pentru a lupta împotriva infecției.

Bezele  (Marshmallows)

Deși nu există dovezi clare că funcționează, seva din plantă nalba a fost folosită, timp de sute de ani, sub formă de ceai, pentru tratarea tusei, răcelii și gâtului inflamat.

Odihnă

Nu este cea mai rapidă soluție, dar odihna este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a lupta cu infecția.
“Marea majoritate a cazurilor de gât inflamat sunt cauzate de virusurile reci […] Asigurați-vă că organismul este foarte bine odihnit pentru a putea lupta împotriva virusului”, a explicat Dr. Linder.

Antibioticele

Uneori, durerea de gât este cauzată de o infecție bacteriană. În cazul în care rezultatul analizelor arată că aveți o infecție bacteriană, consultați doctorul pentru prescrierea unui antibiotic. Nu luați niciodată antibiotic fără o prescripție medicală – vă faceți mai mult rău, decât bine, iar complicațiile nu sunt binevenite în această perioadă dificilă.

Citește și Rețete naturiste care întăresc sistemul imunitar cu până la 90%

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here