Zugrăveli colorate: Alege culoarea casei în funcție de efectele sale

2
Recomandări pentru zugrăveli colorate. Sursa foto: Menatwork

Culoarea are o anumită influență asupra noastră, mai ales acasă, unde fiecare vrea să se relaxeze. Pentru o atmosferă bună, este nevoie de zugrăveli colorate, iar specialiștii recomandă alegerea unei culori în funcție de efectele sale.

Dacă vrei puritate, strălucire, vindecare, nevinovăție, sinceritate, inocență și lumină, trebuie ale albul. Este simbolul tinereții și al frumuseții eterne. Dacă albe sunt și mobilierul și accesoriile, este recomandată o pardoseală de nuanță închisă.

Ce efecte are albul? Dacă alegi această culoare insuflă energie, expansivitate și pace. Se spune că această culoare alină durerile reumatice și lasă relaxarea să pătrundă în corp. kirbi6Însă dacă pentru zugrăveli colorate alegi albul exclusiv, obsedant, atunci inspiră ideea de răceală și poate fi chiar deprimant, lăsând impresia rece „de spital”.

Albul este de trei feluri: albul pur, care nu are tente de culoare), albul rece, care are un ton de albastru și albul cald, cu un ton de galben-ocru.

Specialiștii spun că albul poate fi folosit în orice cameră – living, dormitor, baie sau hol. Dacă alegi albul în loc de zugrăveli colorate pentru baie sau holuri, va crea impresia de spațiu. În același timp, mobila albă aduce eleganță în orice cameră, fie living, fie dormitor. Însă, dacă este folosit excesiv, transmite sobrietate, dar poate fi și obositor, prin strălucirea cauzată de reflexia totală a luminii.

Cea mai puternică din toată gama este roșu, culoare ce captează imediat atenția. Dacă alegi roșu pentru zugrăveli colorate, această culoare simbolizează căldură, foc, iubire, pasiune, vigoare, entuziasm și agresivitate, dar este și coloare furiei, pentru unii. Roșul a fost asociat și cu ideea de luptă și înflăcărare.

CITEȘTE ȘI Un dormitor pe placul tău. Recomandări

Fiind o culoare dinamică, roșul incită la acțiune și are efect de stimulator pe plan psihomotor și intelectual. Poate mări presiunea sângelui, ritmul respirației și, conform studiilor medicale, influențează nivelul de adrenalină. Aduce optimism și stimulează deciziile rapide. Fiind o culoare intensă, roșul stimulează și sentimente extreme.

26Fiind o culoare incitantă, este indicat de specialiști pentru camera de zi. Designerii de interior recomandă utilizarea acesteia pentru zugrăveli colorate mai mult pentru a sublinia ceva și nu ca o culoare principală. De exemplu, într-un living în care albul sau bejul predomină, o canapea roșie, de exemplu, sau obiecte de decor roșii, aduc energie și culoare în camera aceea.

Dacă vrei pace, speranță, odihnă, mulțumire, liniște, tinerețe, refugiu și echilibru, atunci trebuie ales verdele pentru zugrăveli colorate. Această culoare este a naturii și primăverii, fiind asociată cu lemnul. Simbolizează pace, speranța, odihna, mulțumire, liniște, tinerețe, refugiu si echilibru. Exprimă concentrare, siguranță și introspecție. Verdele este la granița dintre culorile calde și cele reci, și invită la intimitate și bună dispoziție.

Principalele efecte ale culorii verde este deconectarea nervoasă, relaxarea și inspirația. Este utilă pentru persoanele cu hipertensiune sau alte probleme ale inimii. Are efect de liniște, buna dispoziție, echilibru și siguranță. Specialiștii o recomandă persoanelor creative, cum ar fi pictorii.

CITEȘTE ȘI Sistemul de iluminat al locuinței, între artă și decor

Verdele se poate folosi în diferite camere, mai ales în dormitor și baie, spații destinate relaxării. Nuanțele deschise sunt potrivite pentru dormitoare, iar cele derivate pentru sufragerii. Pereții verzi din dormitor induc o stare de liniște, bună dispoziție și speranță. Pentru camera celor mici este recomandat verdele pentru zugrăveli colorate, pentru că nu aduce nervozitate.

Dacă alegi, pentru zugrăveli colorate, culoarea cerului, albastru, atunci ai parte de siguranță și optimism. Albastrul asociat cu puritatea spirituală, delicatețe, credință, dar și cu răceală și nostalgie. Albastrul deschis sugerează setea de cunoaștere, odihnă, liniște și relaxare. La rândul său, albastrul închis adaugă spiritualitate și intuiție. Dacă e folosit într-o încăpere luminoasă, aduce o atmosferă de prospețime.

Albastru are efect asupra proceselor de inhibiție și de încetinire a ritmului activității, îndeamnă la concentrare, liniște interioară, seriozitate și meditație. Albastrul este util în hipertensiune, stres, insomnie sau anxietate. Relaxează și împrospătează și aduce sentimente de siguranță.

CITEȘTE ȘI Încălzire prin pardoseală, metodă romană de actualitate

marin3Albastru, „culoarea sufletului”, are un rol calmant și relaxant. De aceea, este recomandat mai ales pentru dormitor. Dacă alegi albastrul pentru zugrăveli colorate, este cel mai potrivit pentru acest spațiu de odihnă. Pentru că este asociat cu apa, albastrul este excelent si pentru bai. Aici se pot face combinări de albastru și bleu deschis. Tonurile închise ajută la crearea unei atmosfere reci, dar liniștite.

Dacă vrei să te apuci de zugrăveli colorate, poți alege culorile și combinațiile recomandate, dar poți să dai liber și propriei tale imaginații. Până la urmă, fiecare are preferințele sale.

Sursa: Menatwork

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here