10 moduri în care poți folosi vodka la treburile din casă

0
Foto: artleo.com

Dacă ai niște vodka prin casă și nu ai de gând să o bei, nu te grăbi să să scapi de ea. Vodka poate fi întrebuințată la treburile de zi cu zi în moduri care te vor surprinde.

1) Curăță geamuri și oglinzi

Turnați puțină vodkă în apă și folosiți soluția pentru a curăța geamurile sau oglinzile. Vodka va face suprafețele să sclipească, eliminând petele care rămân de obicei după ce dăm cu o cârpă peste geam sau oglindă.

2) Îndepărtează mirosurile nedorite

Vodka bună nu este doar inodoră, dar și ajută la îndepărtarea mirosurilor nedorite. Turnați echivalentul unui păhărel într-un pulverizator umplut cu apă și spreyati peste perdele, mobilă, haine etc. Mirosurile de fum, mâncare sau mucegai vor dispărea.

3) Curăță bijuteriile

Scufundați bijuteriile care au pietre prețioase într-un păhărel de vodkă și așteptați ceva mai puțin de un minut. Pietrele vor străluci mai intens când veți scoate bijuteriile.

4) Vodka dezinfectează

Un păhărel de vodkă în care să clătiți periuțele de dinți, aparatele de ras sau periile este o bună metodă pentru a elimina bacteriile care se pot acumula pe aceste obiecte.

5) Păstrează florile proaspete în vază

Turnați câteva picături de vodkă și o linguriță de zahăr în vaza în care ați pus florile. Acestea se vor menține proaspete pentru mai multă vreme. Aveți grijă să schimbați apa și să adăugați amestecul de vodkă și zahăr o dată la două zile.

7) Scăpați de mucegai și igrasie

Turnați vodka nediluată direct pe suprafața afectată de mucegai sau igrasie. Așteptați 10 minute, apoi clătiți cu apă. Mucegaiul sau igrasia vor fi îndepărtate.

8) Îndepărtați lipiciul lăsat în urmă de apțipilduri

Urmele de lipici lăsate în urmă de apțipilduri sau alt gen de benzi adezive pot fi îndepărtate foarte ușor dacă se toarnă niște vodkă peste suprafața vizată.

9) Îndepărtează rugina

Lăsați șuruburile ruginite într-un pahar de vodkă timp de câteva ore. Apoi scoateți-le și ștergeți-le cu o cârpă uscată. Rugina se va lua.

10) Scoate pete dificile

Petele dificile de pe haine (de iarbă, vomă, vin, ruj etc) pot ieși mai ușor dacă le frecăm cu o cârpă îmbibată în vodkă înainte să le punem în mașina de spălat. Putem folosi același procedeu pentru a scoate petele de pe covor sau de pe mobilă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here